• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (plej-of): Mađari i Izraelci u eliti

Mađari i Izraelci imaće svoje predstavnike u Ligi šampiona.

 LŠ (plej-of): Mađari i Izraelci u eliti Izvor: MONDO

U utorak uveče, poslije prvih pet revanša poslednje, četvrte runde kvalifikacija, učešće u elitnom evropskom fudbalskom takmičenju obezbijedili su Debrecin, Makabi Haifa, Cirih, Atletiko Madrid i Lion.

Nasuprot njima, na kolosjek koji vodi u prvu fazu Lige Evrope, kao utješnu nagradu moraće da prihvate poraženi timovi poslije 180 minuta, Red Bul Salzburg, Ventspils, Levski Sofija, Panatinaikos i Anderleht.

Ni u jednom od pet uzvratnih duela nije bilo drame i velike neizvjesnosti.

Debrecin je sa 2:0 već u 35. minutu revanša potvrdio pobjedu iz Sofije od prije osam dana (2:1) i slavlje je moglo da počne. Mađari su prvi put poslije 12 godina izborili plasman u LŠ. Pre Debrecina, to je uspjelo fudbalerima Ferencvaroša.

Makabi je meč u Izraelu počeo sa identičnom prednošću iz prvog duela u Salzburgu (2:1), u 57. minutu bilo je 2:0, a do kraja upisao se i Gadir u zaustavnom vremenu za ukupan rezultat - 5:1!

Istim ukupnim skorom u LŠ otišao je švajcarski šampion Cirih, koji je poslije laganih 3:0 u Letoniji protiv Ventspilsa držao remi na svom terenu (1:1) do isteka 90. minuta, a onda je Abdi upisao "kec" na tikete.

Moćni Atletiko i Lion

"Zvučnija" imena sastala su se na stazi pratilaca, ali je i tamo sve bilo izvjesno, naročito kada je na Visente Kalderonu fudbaler Panatinaikosa Vintra, već u 4. minutu, postigao autogol i častio Atletiko Madrid vođstvom od 1:0.

To je značilo da Atinjani do kraja meča moraju da postignu tri gola kako bi otišli dalje, jer su i na svom terenu doživeli poraz (2:3). Zeleni nisu dali gol, ali zato jeste maestralni Serhio Aguero, koji se u 83. minutu našalio sa odbranom gostiju i proturio loptu kroz ruke golmana Galinovića za 2:0.

Jedinu pravu priliku za gol, Panata je imala tek poslije toga, u 85. minutu, kad je već igrala sa desetoricom, jer je Đibril Sise prethodno isključen zbog pogibeljnog starta na Asisaoa.

Lion je demolirao Anderleht u prvom meču sa 5:1, a onda je u revanšu Lisandro Lopez za 15 minuta pokazao da će biti prava i vjerovatno jedina moguća zamjena za Karima Benzemu. Od 26. do 41. minuta, "ludi" Argentinac koji je stigao iz Porta, postigao je tri gola i doveo Lion u vođstvo od 8:1 u oba meča.

Do kraja, Suarez je sa bijele tačke učinio da Anderleht ima po gol na obje utakmice.

U srijedu će biti odigrano još pet revanša plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, kada će biti poznati posljednji učesnici za narednu sezonu, a izvjesno je da će to biti Olimpijakos, Arsenal, Štutgart.

Neizvjesno će biti na Kipru gdje Apoel juri 1:0 protiv Kopenhagena i u Firenci, gdje Fiorentina ima blagu prednost u odnosu na Sporting iz Lisabona (2:2).

Poraženi iz preostalih pet mečeva biće učesnici Lige Evrope, gdje se u utorak plasirao Šahtjor iz Donjecka poslije nove pobjede na turskim Sivasporom u posljednjem, četvrtom kolu kvalifikacija za LE.

Ukrajinci su poslije 4:0 u Turskoj, slavili sa 2:0 na svom terenu i tako dva dana prije ostalih protivnika, među kojima su Partizan i Crvena zvezda, izborili plasman u drugo po kvalitetu takmičenje na Starom kontinentu.

REZULTATI:

STAZA ŠAMPIONA

Makabi Haifa - Red Bul Salzburg 3:0, prvi meč 2:1
/Dvališvili 31, Golasa 57, Gadir 90/

Cirih - Ventspils 2:1, prvi meč 3:0
/Fonlanten 6, Abdi 90 - Tigirlas 8/

Debrecin - Levski Sofija 2:0, prvi meč 2:1
/Varga 13, Rudolf 35/

STAZA PRATILACA

Atletiko Madrid - Panatinaikos 2:0, prvi meč 3:2
/Vintra autogol 4, Aguero 83/

Anderleht - Lion 1:3, prvi meč 1:5
/Suarez penal 51 - Lisandro 26, 32, 41/

U SRIJEDU:

STAZA ŠAMPIONA

Olimpijakos - Šerif, prvi meč 2:0

Apoel - Kopenhagen, prvi meč 0:1

STAZA PRATILACA

Arsenal - Seltik, prvi meč 2:0

Štutgart - Temišvar, prvi meč 2:0

Fiorentina - Sporting, prvi meč 2:2

(N. J. - MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC