• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilarni, 20. mostarski derbi

Autor mondo.ba

Jedan od derbija 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigraće mostarski rivali Velež i Zrinjski (16:30).

 Jubilarni, 20. mostarski derbi Izvor: MONDO/Samir Cacan

Mostarski rivali Velež i Zrinjski po 20. put odmjeriće snage u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Uvertiru pred ovaj duel, kao i obično, napravili su navijači. Pristalice Zrinjskog napale su jutros grupu planinara i tako još jednom podsjetili na tamnu stranu gradskih derbija.

U dosadašnjih 19 duela, Zrinjski je slavio 10 puta, dok je Velež upisao šest pobjeda.Tri susreta završena su remijem, a gol-razlika je na strani "plemića", 22:17.

"Svi s nestrpljenjem čekamo utakmicu. Savladali smo Široki Brijeg i Sarajevo i želimo što duže ostati u pozitivnoj seriji. Kao i uoči svake utakmice, tako i sada pred meč sa Zrinjskim, mi idemo na pobjedu", rekao je za "Dnevni avaz" ponajbolji igrač "rođenih" Anel Hebibović.

Njemu smetaju priče da bi Velež eventualnim dobrim rezultatom protiv gradskog rivala pomogao ostalim ekipama iz vrha tabele.

"Ne želimo se zamarati pričama kako igramo za ove ili one. Mislim da smo prošle sezone u završnici pokazali kako i za koga igramo, kada smo ostvarili sedam pobjeda zaredom. Igramo za svoj klub i svoje navijače, ništa drugo nas ne interesuje", dodao je Hebibović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan Zrinjski je neporažen već 20 utakmica, a tu seriju nastojaće nastaviti i u "Vrapčićima".

"Gradski derbi je sam po sebi važan zbog prestiža i svega onoga što taj duel nosi, ali je nama posebno bitan zato što smo u samom vrhu i tu želimo ostati. Uspješno smo savladali nekoliko prepreka koje su iza nas, a niz pobjeda želimo nastaviti i protiv Veleža. Nema pritiska, navikli smo na njega. I u prethodnim mečevima imali smo imperativ pobjede, ali to je i logično s obzirom na ambicije koje imamo", istakao je trener Zrinjskog Vinko Marinović

Mostarski derbi igra se na stadionu u "Vrapčićima" od 16:30 časova. Glavni sudija biće Ilija Živković iz Orašja, a pomagaće mu Enes Đozić iz Sarajeva i Damir Lazić iz Brčkog.

Zrinjski je trenutno drugoplasirana ekipa prvenstva sa 49 bodova, koliko imaju i Široki Brijeg i Željezničar, koji je odigrao utakmicu više. Velež je na sedmom mjestu sa 34 boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC