• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija u Žilini na gotovs

Policija u Žilini pojačala mjere bezbjednosti pred revanš meč istoimenog kluba sa Partizanom, u 4. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Policija u Žilini na gotovs Izvor: MONDO

Slovaci su se odlučili na oprez, iako ne očekuju probleme sa srpskim navijačima.

"Preduzeli smo pojačane mjere bezbjednosti kako bismo zaštitimo živote, zdravlje i imovinu i očuvali red i mir pred duel u Žilini. U slučaju bilo kakvog kršenja zakona, spremni smo da postupamo kako nam to omogućava zakon", izjavio je slovačkim medijima portparol policije u Žilini Radko Moravčik.

Slovačka policija za sada nema informacije koliko će tačno srpskih navijača doći, jer se procjene slovačke ambasade u Beogradu kreću od 300 do 1.200 fanova crno-bijelih.

Pojačane mere bezbjednosti policija u Žilini je preduzela i na osnovu informacija o sukobu srpskih navijača Crvene zvezde sa češkom policijom u Pragu, prošlog četvrtka.

Presudno je, međutim, bilo iskustvo sa navijačima Hajduka iz Splita u prethodnom kolu kvalifikacija.

Slovačka policija odbila je tada da pusti na stadion u Žilini oko 1.000 navijača Hajduka da bodre svoj klub u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto je Splićanima zbog huligana i izgreda UEFA zabranila da na dve utakmice vodi svoje navijače.

Koškanje s policijom pretvorilo se u žestok okršaj oko 500 specijalaca sa najagresivnijom grupom navijača, usljed čega je demoliran centar Žiline.

Čak 52 policajca je povrijeđeno, kao i 18 navijača, a slovački čuvari reda priveli su 230 izgrednika, od toga 221 Hrvata, koje su proterali iz Slovačke uz zabranu da sledećih pet godina uđu na teritoriju bilo koje zemlje članice Evropske unije.

Za ponašanje navijača splitskog tima Slovačkoj se zvanično poslije incidenta izvinio šef hrvatske diplomatije Gordan Jandroković, iako su navijači, a i dio hrvatskih medija za incident krivili slovačku policiju i optužili je za neprimerenu brutalnost.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC