• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusija u finalu Kupa, Bajernova "crna tačka"!

Autor mondo.rs

Bavarci promašili sva četiri penala i ostali bez jednog od željena tri trofeja. Dortmund 30. maja u Berlinu protiv Arminije ili Volfsburga.

Jirgen Klop ipak se poslednji smeje!

Njegova Borusija ove sezone nije bila ni senka šampionske ekipe iz 2011. i 2012, ili one koja je 2013. bila na minut od produžetaka u finalu Lige šampiona, ali je u polufinalu nemačkog Kupa na Alijanc areni smogla snage da eliminiše favorizovani Bajern.

U regularnom toku poslednjeg derbija u "Klopovoj eri" bilo je 1:1 (Levandovski 29 - Obamejang 74), isti rezultat ostao je na snazi i posle 120 minuta, tako da je prvi finalista morao da bude rešen u penal-seriji.

ROBEN OPET POVREĐEN!


Jedan od najboljih fudbalera Bajerna Arjen Roben ušao je u igru u 68. minutu, nakon nepuna dva meseca pauze zbog povrede trbušnog zida.

Međutim, samo 16 minuta kasnije pao je na travu, držeći se u predelu Ahilove tetive i nije mogao da nastavi meč...

A, tamo... Šok!

Fudbaleri Bajerna iz četiri pokušaja nisu dali nijedan gol, pri čemu je Mičel Langerak zabeležio samo jednu odbranu!?

Filip Lam već na početku "ruleta" se okliznuo kao Džon Teri u Moskvi 2008, a u drugoj seriji se potpuno ista stvar desila i Ćabiju Alonsu.

Borusija je povela 2:0 i, pokazaće se, završila posao, jer su nakon toga neuspešni bili Mario Gece i Manuel Nojer, čiji udarac u prečku je bio znak da otpočne veliko slavlje žuto-crnih.

Nešto slično u vrhunskom fudbalu ne pamti se još od finala Kupa evropskih šampiona 1986, kada je Steaua pobedila Barselonu takođe sa 2:0, s tim da je golman Helmut Dukadam tada ODBRANIO četiri penala.

PENAL SERIJA

X Filip Lam - okliznuo se, šut preko gola
O Ilkaj Gundogan, 0:1 - Nojer ide u desnu stranu, lopta u gornji levi ugao
X Ćabi Alonso - okliznuo se, šut pored gola
O Sebastijan Kel, 0:2 - Nojer opet greši stranu, lopta završava u donjem levom uglu
X Mario Gece - Langerak "čita" bivšeg saigrača, paradom u desnu stranu sprečava gol
X Mats Humels - Nojer treći put bira desnu stranu, ali ovog puta uspeva da nadmudri šutera
X Manuel Nojer - prečka!



Borusija je trijumfom u Minhenu došla ne samo na korak od svog četvrtog kup trofeja, već i sasvim blizu plasmanu u Ligu Evrope 2015/16, posebno ako drugi finalista u sredu postane Volfsburg, koji je favorit protiv trećeligaša Arminije iz Bilefelda.

Bajern je posle obostrano traljavog početka postepeno preuzeo kontrolu i iz druge dobre šanse došao do vođstva. Robert Levandovski prihvatio je dugu loptu i lobovao istrčalog Langeraka. Pogodio je stativu, ali mu se lopta vratila i on ju je iz "mrtvog" ugla vešto poslao u mrežu - 1:0.

Langerak je početkom drugog poluvremena izblokirao pokušaj Tomasa Milera iskosa sa 6-7 metara, da bi Levandovski u 55. minutu posle sjajnog duplog pasa pogodio prečku.

U nastavku te akcije lopta je došla do Milera, Marsel Šmelcer igrao je rukom, a sudija ostao nem! Bila je to prva situacija u kojoj se Pep Gvardiola kraj aut-linije iznervirao zbog nedosuđenog penala.

U 116. minutu je Langerak posle centaršuta odneo loptu, ali i "nokautirao" Levandovskog, međutim, arbitar ponovo nije smatrao da je to dovoljno da pokaže na "belu tačku".

Bajern je većim delom drugog poluvremena dominirao terenom, da bi gosti odjednom preuzeli sredinu terena, odlučnije krenuli napred i u 74. minutu uspeli da izjednače.

Blaščikovski je na levom krilu pronašao Mkitarjana, ovaj centrirao, a Obamejang uklizao na drugoj stativi, izigravši ofsajd zamku Bavaraca. Nojer je odbranio, ali tek pošto je lopta prešla zamišljenu gol-liniju, 1:1!

Mogli su "milioneri" do trijumfa i pre produžetaka, međutim, Nojer je u 80. minutu nesigurno ukrotio šut Mkitarjana, a dva minuta kasnije vanserijskom paradom sprečio Marka Rojsa da smesti loptu u donji levi ugao.

Bastijan Švajnštajger u oba produžetka je imao po jednu idealnu šansu, ali je njegove udarce glavom branio Langerak.

Borusija je zbog dva žuta kartona Kevina Kampla u 108. minutu ostala sa desetoricom na terenu, izdržala pritisak i onda imala daleko više sreće i koncentracije kada se utakmica rešavala šutevima sa 11 metara...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC