• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pantić za MONDO: Ne potcjenjute Debrecin

Đorđe Pantić opet u Ligi šampiona! Prije šest godina je do evropske elite stigao sa Partizanom, a sada sa Debrecinom.

 Pantić za MONDO: Ne potcjenjute Debrecin Izvor: MONDO

I dok je u timu Lotara Mateusa bio u drugom planu na početku sezone 2003/04, dočekao je svojih "pet minuta" i proslavio se. Kao o zid se tada odbijala rafalna paljba "galaktikosa", Ronalda, Zidana, Figa, Bekama, Raula...

I sada ispred sebe ima kolegu, prvog golmana Debrecina, crnogorskog reprezentativca Vukašina Poleksića. Međutim, kao i uvijek, kod 29-godišnjeg Pantića nema zavisti - raduje se svakom uspjehu ekipe, bilo da je u prvom timu ili na klupi.

"Evo, baš sjedim sa Poleksićem i Damirom Čakarom, koji je bio da gleda naš meč sa Levskim", odazvao se iskusni golman pozivu portala MONDO.

"Izgleda da ovdje ljudi još nisu svjesni uspjeha Debrecina. Imam utisak da nema euforije kakve bi trebalo da bude. Ipak, stadion 'Ferenc Puškaš' u Budimpešti, na kome smo igrali sa Levskim, bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Bilo je 35.000 ljudi", nastavlja Pantić.

Zasmetalo mu je što su mediji u okruženju potcjenjivali prvaka Mađarske, koji je do Lige šampiona stigao eliminisavši švedski Kalmar, estonsku Levadiju i bugarski Levski.

"Slika o mađarskom fudbalu i konkretno Debrecinu je iskrivljena. Naš gazda je imućan i sve više ulaže u klub. Imamo ozbiljan tim, uskoro će početi da se gradi novi stadion"...

Pantiću je jasno da je samim plasmanom u grupnu fazu takmičenja napravljen nevjerovatan podvig. Debrecin je drugi mađarski klub kome je to uspjelo. Prethodno je u sezoni 1995/96 u društvu velikana bio Ferencvaroš.

"Nismo za cilj postavili plasman u Ligu šampiona. Bili bismo presrećni i da smo ušli u Ligu Evrope. Išli smo korak po korak... Sada se spremamo da 'velikima' pomrsimo računa. Sigurno je da nećemo biti lak plijen nikome".

Branio je gol Debrecina u Superkupu Mađarske i u dve prvenstvene utakmice i prezadovoljan je formom.

"Čekam svoju šansu, a sigurno je da ću je dobiti, jer je pred nama mnogo utakmica. Poleksić ima prednost, ali postoji mogućnost da u bliskoj budućnosti napusti klub, a onda će na mene najozbiljnije da računaju".

Prije Debrencina, bio je u njemačkom Koblencu, a branio je i gol švedskog Enčepinga.

"Odlazak u Švedsku me je preporodio. Iako sam igrao u Drugoj ligi, branio sam u kontinuitetu što je za golmana najvažnije. Vratilo mi se samopouzdanje. Dolazak u Debrecin je bio pun pogodak - odlična ekipa, lep gradić od 250.000 stanovnika, a ni Beograd mi nije daleko", završio je priču Đorđe Pantić.

(MONDO, foto zvanični sajt Debrecina)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC