• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Evropa opet u Humskoj

Pobjedom u Žilini - 2:0 (0:0), Partizan je poslije beogradskih 1:1, obezbijedio plasman u premijerno izdanje Lige Evrope.

 LE: Evropa opet u Humskoj Izvor: MONDO

To će crno-bijelima biti treći put u četiri sezone da učestvuju u grupnoj fazi masovnijeg evropskog takmičenja. U sezoni 2006/07 su izbačeni zbog izgreda navijača u Mostaru.

Partizan je do uspjeha u Slovačkoj stigao zahvaljujući individualnom kvalitetu.

Domaćina je načeo Lamin Dijara u 59, a dokrajčio Brana Ilić u 65. minutu.

Crno-bijeli su do vođstva došli poslije prodora Ivana Obradovića, kome je to bila poslednja utakmica za Partizan. Novi lijevi bek Saragose je uletio u kazneni prostor Žiline i pronašao Dijaru na "drugoj stativi". Senegalac je uradio jedino što je mogao i morao - ubacio je loptu u mrežu - 0:1.

Sve je bilo jasno šest minuta kasnije. Brana Ilić je kao tenk prošao do ivice šesnaesterca domaćina i precizno "zapeo" iz sve snage - 0:2.

Tada je pobjednik dvomeča i učesnik Lige Evrope odlučen. Žilini je tada trebalo tri pogotka za prolaz dalje. Domaćini su zaigrali ofanzivnije, ali kako je vrijeme odmicalo, silina njihovih napada je jenjavala, pa je ostalo 0:2.

Međutim, Partizan nije igrao dobro do vodećeg gola. U timu nije bilo povrijeđenog kreatora igre Moreire, pa igre nije ni bilo.

Trener Slaviša Jokanović se odlučio za formaciju 4-5-1, sa pojačanom vezom i usamljenim Dijarom u špicu. To nije donosilo rezultat sat vremena. Na klupi je ostao i "roviti" Goran Gavrančić, kao i "žrtva taktike" - Kleo.

Crno-bijeli su svo vrijeme imali znatno veći posjed lopte, ali sve je to bilo uzalud, jer do gola Dijare nisu stvorili ni šansu! Senegalac nije dobijao upotrebljive lopte, zbog čega se često "uvlačio" u sredinu. Partizan je bio potpuno bezopasan.

Žilina je, očigledno svjesno, gostima prepustila inicijativu. Slovacima je to odgovoralo, jer je vrijeme prolazilo, a opasnosti po golmana Perniša nije bilo. Međutim, trener Paval Hapal nije računao da rival ipak ima bolje pojedince, koji su Partizanu obezbijedili plasman dalje.

Domaćin je u prvom poluvremenu nekoliko puta zaprijetio Mladenu Božoviću, koji je, zahvaljujući sjajnom reflesku, osujetio najbolju priliku Žiline. Zaustavio je šut glavom Pečalke sa osam metara.

Crno-bijeli će u petak, poslije žrijeba u Monaku, saznati imena rivala u Ligi Evrope, koja će se igrati od 17. septembra do 17. decembra. Samim plasmanom u Ligu Evrope klub iz Humske će inkasirati milion evra.

Žilina - Partizan 0:2 (0:0)

STRIJELCI: 0:1 - Dijara u 59, 0:2 - Ilić u 65. minutu.

ŽILINA: Perniš, Pečalka, Mraz (od 72. Kobilik), Leitner, Adauto (od 63. Lietava), Viskočil (od 64. Rilke), Jež, Oravec, Piaček, Šourek, Cimakuridze.

PARTIZAN: Božović, Stevanović (od 85. Gavrančić), Đorđević, Krstajić (od 56. Knežević), Obradović, Petrović, B. Jovanović (od 67. Fejsa), Ilić, Ljajić, Tomić, Dijara.

Stadion pod Dubnom. Sudija: Nikolai Volkvarc (Danska). Žuti kartoni: Pečalka, Lietava, Kobilik (Žilina), Ljajić, Dijara (Partizan).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC