• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP RS: Krupa i Rudar u finalu!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbaleri Krupe ostvarili su istorijski plasman u finale Kupa Republike Srpske izbacivši premijerligaša Drinu iz Zvornika, a za trofej će igrati protiv prijedorskog Rudara, koji je u drugom polufinalu eliminisao branioca trofeja Radnik.

Pehar pobjednika Kupa RS preseliće iz Bijeljine u Krupu na Vrbasu ili Prijedor!
Krupa je u polufinalu izvukla Drinu, koja se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i važila je za autsajdera, ali prije tri nedjelje su igrači Slobodana Starčevića pobjedom u Zvorniku (1:2) postavili temelje plasmanu u finale...

U revanšu odigranom u srijedu popodne domaćin je odigrao neriješeno 1:1 (0:0) iako ne bi bilo nezasluženo i da je slavio novi trijumf pošto je bio opasniji pred golom rivala u svih 90 minuta.

KUP RS, POLUFINALE

Krupa - Drina 1:1 (2:1)

Rudar - Radnik 2:1 (0:0)

Igralo se uglavnom tvrdo na stadionu u Krupi na Vrbasu, Zvorničani su imali više loptu u nogama, ali njihovi napadu su bili jalovi, bez neke konkretne završnice. Domaći su kao i na prvom dvoboju čekali priliku za kontranapade, a dočekali su je nakon što je poslije jedne takve kontre dosuđen jedanaesterac u 40. minutu.

Međutim, Marko Mazalica nije bio precizan sa "kreča" pa se na odmor otišlo s početnim rezultatom.

Starčević: Možemo do pehara!

Trener Krupe Slobodan Starčević istakao je u izjavi za MONDO da je prezadovoljan ostvarenim plasmanom u finale, ali je najavio da će njegovi mladi igrači dati maksimum da osvoje prvi trofej.

"Kad smo saznali ime protivnika na žrijebu, jasno je bilo da je Drina favorit i svjesno smo im tu ulogu prepustili. I u Zvorniku, kao i danas, smo se opredijeliji za defanzivniju taktiku i na kontranapade što je urodilo plodom. Presrećan sam zbog mojih mladih igrača kojima je ovo prvo finale u karijerama. Osim toga, pokazali su i sebi i drugima da mogu ravnopravno da se nose sa premijerligašima i u skladu s tim ćemo dati svoj maksimum i u finalu protiv Prijedorčana. Vjerujem da možemo i da osvojimo pehar Kupa RS", rekao je Starčević nakon utakmice.

U nastavku gotovo preslikana igra sve do 72. minuta kad je Krupa povela golom Obrena Cvijanovića i praktično "ovjerila" prolazak u finale.

Do kraja utakmice, Drina je samo uspjela da stigne do remija u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je i danas odličnog golmana Krupe Nenada Vasića (na fotografiji) savladao Momčilo Mrkaić.

U drugom polufinalu, poslije 0:0 u Bijeljini u prvom meču, Rudar je na prijedorskom Gradskom stadionu pobijedio branioca trofeja Radnik sa 2:1 i stekao priliku da se bori za trofej.

Prijedorčani su poveli u 35. minutu pogotkom Siniše Radoje, ali samo što je počelo drugo poluvrijeme izjednačio je Ermin Seratlić. Ipak, pobjedu i finale osigurao je Radoja svojim drugim golom u 60. minutu.

Dakle u finalu Kupa RS igraće ekipe koje nikad nisu osvojile trofej. Najtrofejnija ekipa u Republici Srpskoj u Kupu RS je banjalučki Borac sa pet pehara, Radnik i Kozara iz Gradiške imaju tri, Slavija iz Istočnog Sarajeva, trebinjski Leotar, Jedinstvo iz Brčkog i ugljevički Rudar dva puta, dok jedan pehar u svojim vitrinama imaju Modriča Maksima i Sloga iz Trna.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC