• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Zvezda nije napravila čudo

Crvena zvezda je bila nadomak podviga u revanš meču plej-ofa za Ligu Evrope protiv češke Slavije, ali je ipak ostala bez evropske jeseni.

 LE: Zvezda nije napravila čudo Izvor: MONDO

Zvezda je morala da "juri" 0:3 iz Praga i poslije 45 minuta imala je rezultat iz snova - 2:0. Međutim, jedan trenutak dekoncetracije i nepažnje odbrane, Zvezdu je koštala gola i oko 20.000 njenih navijača moralo je da se pomiri sa činjenicom da ove godine više neće gledati evropske klubove.

Početak meča potpuno je pripao gostima, koji su se rukovodili devizom - napad je najbolja odbrana. U prvih 15-ak minuta Hloušek, Černi i Belaid mogli su da riješe pitanje ukupnog pobjednika, ali je golman Saša Stamenković izvanredno intervenisao i dao je krila svojim saigračima.

Praktično bez igre u prvom dijelu prvog poluvremena, Zvezda je povela. Poslije slobodnog udarca u 21. minutu, lopta je pogodila u ruku Šenkarika, koji je bio u živom zidu, a sudija iz Njemačke Konhofer opravdano je dosudio penal.

Gol iz penala postigao je Vladimir Bogdanović, koji je dva puta morao da izvodi najstrožu kaznu.

Zvezda je od tog trenutka igrala na krilima podrške navijača, a pravi dar-mar po desnoj strani pravio je Pavle Ninkov koji je bio neuhvatljiv za igrače Slavije.

Upravo on je ključno doprinio da crveno-bijeli povećaju vođstvo.

Bio je to gol koji se ne viđa često na fudbalskim terenima. Pravi poklon od golmana Slavije Vanijaka. Čuvar mreže Slavije držao je loptu u rukama, trebalo je da je pošalje u polje, ali ga je Ninkov ometao i on je previše oklijevao, pa je sudija dosudio indirekt za Zvezdu.

Ninkov je brzo izveo do Slavka Perovića kojem je bilo lako da pogodi praznu mrežu. Igrao se 44. minut.

Nevjerovatna greška golmana Slavije i klasično "vaćarenje" protivnika.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena, Bogdanović je teško povrijeđen i na nosilima je iznesen do ambulatnih kola. Za sada nije poznato o kakvoj je povredi riječ, ali se Isah držao za glavu kada je gledao Bogdanovića kako se previja.

Zvezda je počela drugo poluvrijeme strpljivo, bez srljanja, a najbolju priliku propustio je Marko Blažić, koji je potpuno sam, iz neposredne blizine gola Slavije, šutirao pravo u noge odbrambenih igrača Slavije.

Ko zna šta bi bilo do kraja da je Blažić tada pogodio.

Kazna je stigla u 63. minutu. Hloušek je dugo držao loptu, potom je centrirao sa lijeve strane, a Vlček, koji je nekoliko minuta prije toga ušao u igru umjesto Šenkerika, ponovo pogađa mrežu Crvene zvezde, baš kao i u Pragu.

Radost za grupicu od 50-ak navijača Slavije.

Svima na stadionu tada je bilo jasno da se čudo neće dogoditi. Splasnuo je i entuzijazam igrača Crvene zvezde. I oni su bili svjesni da je to bio kraj.

Vlček je nedugo zatim mogao da postigne i drugi gol, ali je neometan iskosa sa desne strane šutirao pored gola.

"Ključno je bilo neiskustvo ovih mladih igrača. Imali smo šansu kod 2:0, a gosti su opet iz našeg kiksa dali gol. Dugo ćemo još plaćati danak neiskustvu, jer nam stalno odlaze mladi igrači. Mislim da su i zamjene podbacile, nismo imali adekvatne zamjene, očekivao sam više od njih", rekao je trener Zvezde Vladimir Petrović-Pižon poslije meča.

Meč na stadionu Crvene zvezde pratilo je oko 20.000 gledalaca, onih koji su vjerovali da Zvezda može da napravi čudo. Utakmicu je posmatrao i bivši predsjednik Zvezde Dragan Džajić koji je pozdravljen ovacijama.

Na početku meča najverniji navijači su na sjevernoj tribini istakli koreografiju sa jednostavnom porukom: "4:0 - sa nama se može sve što se poželi".

ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Vilotić, Vujadin Savić (od 75. minuta Savio), Ignjatijević (od 38. minuta Kadu) - Isah, Blažić, Bogdanović, Lazetić - Perović i Lekić.

SLAVIJA: Vanijak - Vomačka, Čelustka, Suhi, Hubaček - Janda, Volešak, Belaid - Černi, Šenkerik, Hloušek.

žuti kartoni: Lekić, Savić (Zvezda).

(MONDO - foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC