• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roben otišao, pakuje se i Van der Vart

U četvrtak uveče bilo je "samo što nije". U petak je postalo zvanično: Arjen Roben prešao je iz Real Madrida u Bajern Minhen.

 Roben otišao, pakuje se i Van der Vart Izvor: MONDO

Visina transfera nije objavljena, a španska "Marka" objavila je da se radi o sumi od 25 miliona evra. Ono što jeste objavljeno je da je Holanđanin potpisao četvorogodišnji ugovor.

Roben (25) je u Real Madrid došao prije dvije godine iz Čelsija, koji je od tog transfera zaradio 36 miliona evra. Na 50 utakmica za "kraljevski klub" postigao je 11 golova i osvojio jednu titulu prvaka Španije. Možda bi njegov učinak bio i bolji da sa sobom iz Londona nije donio brojne hronične povrede.

Mnogi su za Robena vidjeli mjesto u timu Reala, bez obzira na dolazak Kake, Kristijana Ronalda, Benzeme, Alonsa... Računali su da bi novi trener Madriđana Manuel Pelegrini mogao da ga koristi kao jedno od dva krila, uz Ronalda, ali je više od te potrebe, Realu bio potreban novac zbog raskalašne kupovine ovog ljeta.

Roben će u Bajernu nositi "desetku", koju niko nije koristio još od kada je klub napustio njegov zemljak Roj Makaj. U kratkom intervjuu za zavnični internet sajt Bajerna, Roben je rekao:

"Sve se dogodilo jako brzo. Bilo je nekoliko stvari o kojima sam želio da porazmislim, ali na kraju je presudila želja da pređem u tako veliki klub kao što je Bajern", izjavio je ljevonogi krilni napadač, koji će vjerovatno debitovati u subotu protiv šampiona Njemačke, Volfsburga i to na Alijanc Areni.

Roben je treći Holanđanin, koji je ovog ljeta napustio Real. Prije njega, to su učinili Klas-Jan Huntelar (Milan) i Vesli Snajder (Inter). Snajerov transfer u redove šampiona Italije takođe je ozvaničen u petak.

Iz Madrida bi mogao uskoro da ode i četvrti Holanđanin, Rafael van der Vart. Za njega su zainteresovani engleski giganti Liverpul i Arsenal...

Treći gigant, Čelsi, želi da iskoristi transfer Robena i privoli upravu Bajerna da konačno nekome proda Franka Riberija, koji može i ne mora da igra na istoj poziciji kao Roben. Vlasnik Čelsija Roman Abramovič, navodno, spreman je da plati 65 miliona evra za Riberija...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC