• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Voša zadaje "domaći" Partizanu i Zvezdi

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde zatražili su i dobili dan više da se oporave od revanš mečeva kvalifikacija za Ligu Evrope...

 JSL: Voša zadaje "domaći" Partizanu i Zvezdi Izvor: MONDO

"Vječiti" će mečeve 3. kola Jelen Superlige odigrati u nedjelju.

To će dan ranije, u subotu od 17 časova, pokušati da iskoristi Vojvodina i eventualnom pobjedom na Banovom Brdu, protiv Čukaričkog, zada "domaći" beogradskim rivalima.

Naravno, Novosađane će sačekati jak otpor Čukinih fudbalera, a ovaj meč biće i prvi susret trenera Voše Dragoslava Stepanovića sa bivšim klubom, igračima, upravom, saradnicima...

Stepi će na mjestu, na kojem je prošlog ljeta iznenadio mnoge i vratio se u srpski fudbal kao trener Čukaričkog, pokušati da ostvari "het trik" sa Vojvodinom, osvoji i deveti bod od starta lige, ali će to morati da učini bez do skoro prve zvijezde tima Danijela Aleksića, koji je u Mančesteru, gdje očekuje zvaničnu promociju u novog fudbalera Sitija.

No i bez zvanično najboljeg mladog fudbalera Srbije, u izboru FSS, Vojvodina ima dovoljno jak sastav da ove sezone ostane u trci za titulom do posljednjeg kola. Banovo Brdo je mjesto gdje su se mnogi saplitali na tom putu...

Fudbaleri šampiona Srbije, poslije neočekivano burnog ljeta u klubu, nasmijani i sa velikom dozom olakšanja, vraćaju se iz Slovačke gdje su u četvrtak uveče pobijedili Žilinu sa 2:0 i izborili fudbalsku jesen u Ligi Evrope, gdje će se sastati sa Šahtjorom, Brižom i Tuluzom.

Duel sa jednom od najtvrđih ekipa u eliti, Hajdukom iz Kule, u nedjelju od 19.30 u Humskoj, pokazaće da li je trijumf u Žilini potpuno oporavio ekipu, otjerao zle duhove i vratio jedinstvo u kući - a ovaj dio najviše se odnosi na podjele u upravi kluba. Takođe, gostovanje Kuljana pokazaće i da li su Grobari i dalje "sto odsto" uz ekipu i trenera Slavišu Jokanovića, čiju su ostavku tražili čak i u Slovačkoj...

Crno-bijeli će u nedjelju od 19.30, pa u narednih sat i 45 minuta, možda koji više, tražiti put ka tri boda poslije remija u Ivanjici (1:1), koji ih je ostavio na četvrtom mjestu na tabeli sa dva boda zaostatka za Zvezdom, Vojvodinom i OFK Beogradom.

Partizan je u prvom kolu deklasirao Borac iz Čačka na Topčideru sa 5:0.

Prvi put od kada se igra fudbal u Kruševcu, navijači Napretka imaće priliku da se okupe pod Bagdalom po mraku. Razlog da se instaliraju "putujući reflektori" je sasvim dovoljan - stiže Crvena zvezda! Meč počinje u nedjelju u 20 časova i tek nešto prije 22 biće poznato da li će Nova Zvezda sa novim trenerom, novim timom, učiniti ono što joj godinama nije polazilo za rukom - da osvoji devet bodova u tri kola.

To će, prema priznanju fudbalera Crvene zvezde biti đavolski teško, što zbog kvaliteta kruševačkog tima, što zbog izuzetnog fizičkog i emotivnog pražnjenja protiv Slavije u četvrtak uveče, kada je čudo bilo opipljivo pred 30.000 ljudi na "Marakani", ali se ipak nije dogodilo.

Već u petak ujutru Pižonovi puleni morali su da pripreme sebe da će do kraja sezone igrati samo prvenstvo i Kup.

Ukoliko tu realnost prihvate na pravi način, iz svega bi mogli da profitiraju, jer je ritam od jednog meča nedeljno idealan za prilično "tanak" sastav Zvezde po linijama tima, uprkos desetorici igrača koji su dovedeni...

"Ja od ovog trenutka počinjem da se pripremam za meč u Kruševcu", rekao je možda i najbolji igrač Crvene zvezde ove sezone, Pavle Ninkov, poslije eliminacije od Slavije u četvrtak uveče.

"Da li ću moći? Moram...", dodao je.

U nedjelju popodne (17.00), na Banjici, biće odigran mali gradski derbi prijestonice, između Rada i OFK Beograda.

"Očekujem otvorenu utakmicu sa mnogo lijepih poteza između dva rivala za koje mislim da će pokazati svoje vrline i opravdati epitet gradskog derbija. Šanse za pobjedu su 50-50 odsto, a ja se nadam da ćemo uz pomoć navijača mi pobijediti", rekao je trener Rada Marko Nikolić.

"Ćurani" iz Jagodine nisu počeli sezonu, kako su željeli. Dva kola, dva poraza... Priliku da upišu prve bodove imaće u subotu od 17 časova, kada im u goste dolaze komšije iz Požarevca, fudbaleri Mladog Radnika. Ako Jagodinci nisu računali da će posle dva kola imati nulu, vjerovatno ni Požarevljani nisu sanjali da će u istom periodu skupiti četiri boda.

Nedaleko odatle, na stadionu Čika Dača u Kragujevcu, fudbaleri Metalca iz Gornjeg Milanovca igraće kao domaćini protiv povratnika u elitno društvo, Smedereva.

PAROVI 3. KOLA JSL

U subotu (17.00):

BEOGRAD: Čukarički - Vojvodina
SUBOTICA: Spartak - Borac
JAGODINA: Jagodina - Mladi Radnik
BEOGRAD: BSK Borča - Javor
KRAGUJEVAC: Metalac - Smederevo

U nedelju:

BEOGRAD: Rad - OFK Beograd (17.00)
BEOGRAD: Partizan - Hajduk Kula (19.30)
KRUŠEVAC: Napredak - Crvena zvezda (20.00)

TABELA

1. Crvena zvezda 6
2. Vojvodina 6
3. OFK Beograd 6
4. Partizan 4
5. Mladi Radnik 4
6. Javor 4
7. Napredak 3
8. Rad 3
9. Smederevo 3
10. Hajduk 3
11. Borac 3
12. Spartak 1
13. Čukarički 0
14. BSK Borča 0
15. Metalac 0
16. Jagodina 0

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC