• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pedro donio Superkup Barseloni

Penal-lutriju u meču za evropski Superkup spriječio je debitant na evrosceni, Pedro Rodrigez, koji je u 115. minutu matirao golmana Šahtjora Pjatova.

 Pedro donio Superkup Barseloni Izvor: MONDO

Kako se samo Barselona napatila u meču za Superkup Evrope sa Šahtjorom!

Evropski prvak nikako nije umio da pronađe ključ za čvrstu odbranu ukrajinskog tima, a kako su se bližili jedanaesterci, Šahtjor je počeo sve ozbiljnije da prijeti iz kontranapada.

Ipak, penal-lutriju je spriječio debitant na evrosceni, Pedro Rodrigez.

On je u 115. minutu odigrao "prošireni" dupli pas sa Leo Mesijem i preciznim udarcem sa 13-14 metara poslao loptu u donji lijevi ugao, tamo gdje golman Pjatov nije mogao da stigne.

Barselona - Šahtjor 1:0 (0:0, 0:0)!

Još jednom se pokazalo da pobjednik Lige šampiona u ovakvim utakmicama nije dominantan u odnosu na osvajača Kupa UEFA (ili Kupa pobjednika kupova do 1999. godine).

"Nategnutom" pobjedom na stadionu Luj Drugi u Monaku, Barsa je uspjela samo da ublaži ukupni deficit šampiona Evrope u okršajima za Superkup, otkako je za taj trofej počelo da se igra u francuskoj kneževini - 5:7.

Međutim, igra se vremenom zaboravlja, a rezultati ostaju zapisani. A "papir" kaže da je Barsa trenutno vlasnik čak pet trofeja!

Pored Superkupa Evrope i nedavno osvojenog Superkupa Španije, ona brani naslov prvaka Evrope, prvaka Španije i Kup kralja.

Barseloni je ovo treći evropski Superkup iz sedam nastupa u finalu. Prva dva osvojila je 1992, kao šampion Evrope i 1996, kao pobjednik KPK.

BARSELONA: Valdez, Alveš, Pike, Pujol, Abidal, Ture (od 110. minuta Buskets), Keita, Ćavi, Anri (od 96. Krkić), Mesi, Ibrahimović (od 81. Pedro).

ŠAHTJOR: Pjatov, Srna, Kučer, Čigrinski, Rac, Ilsinjo, Gaj (od 80. minuta Kobin), Hubšman, Vilijan (od 91. Agahova), Luis Adrijano, Fernandinjo (od 80. Žadson).

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC