• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Arsenal "poništio" Aršavina

"Tobdžije" su dominirale na Old Trafordu, povele maestralnim golom Aršavina, a onda izgubile od Mančester junajteda sopstvenim glupostima - 2:1.

 PREMIJER: Arsenal "poništio" Aršavina Izvor: MONDO

Držao je lekciju Arsen Venger sa svojim mladim Arsenalom vječitom rivalu Ser Aleksu Fergusonu u njegovom hramu fudbala do 59. minuta derbija 4. kola Premijer lige...

A, onda je Arsenal postao žrtva neiskustva i gluposti svojih fudbalera.

Prvo je golman londonskog tima Almunija oborio Vejna Runija u šesnaestercu, a Runi kasnije pogodio penal, da bi potpuni preokret kreirao vezista Arsenala Dijabi. On je bio jedan od najboljih na terenu, dok u 64. minutu centaršut Rajana Gigsa nije zakucao u svoju mrežu za konačnih - 2:1 (0:1) za Mančester junajted.

Primjetili ste rezultat u zagradi - Arsenal je vodio na poluvremenu.

Zasluge za to pripadaju majstoru Andreju Aršavinu, koji je u 40. minutu, iz trka, postigao golčinu sa 30 metara. Ben Foster se bacio koliko je dugačak, ali je samo uljepšao Aršavinovu minijaturu.

Nekoliko momenata prije toga, arbitar Rajli morao je da dosudi penal za Arsenal, poslije starta Darena Flečera nad... Aršavinom.

Bila je ovo 1.000. pobjeda Mančester junajteda kao domaćina u elitnom društvu, a 16. u karijeri za Fergusona protiv Vengera. Ovo je bio 41. susret dvojice menadžera sa najdužim stažom u Engleskoj, poslije kojeg je Venger ostao na 14 trijumfa.

A, pomislio je Francuz u šestom minutu nadoknade da je njegov tim izborio remi - 2:2. Ipak, malo prije gola Robina van Persija, pomoćni sudija signalizirao je ofsajd asistenta Vilijama Galasa, što je razbjesnilo Vengera.

On je potom dobio crveni karton, a kada bude vidio usporeni snimak shvatiće da nije bilo razloga za bijes.

Junajted naredno kolo čeka sa tri pobjede u četiri kola, dok je Arsenal poslije dve ubjedljive pobjede doživio prvi poraz. "Tobdžije" imaju utakmicu manje u odnosu na najveće rivale u ligi.

Almunija je u 59. minutu potpuno bespotrebno srušio Runija. Napadač Junajteda jeste prvi stigao do lopte i dao sebi for, ali na taj način da loptu prije izlaska u gol-aut ne bi stigao ni Usein Bolt. Nije bilo potrebe za startom po stopalima...

O potezu Dijabija... Suvišno je govoriti. Lijep gol u pogrešnu mrežu.

Derbi na Old Trafordu bio je sjajan, iako u njemu nisu učestvovali Kristijano Ronaldo, Karlos Tevez, Emanuel Adebajor, koji su napustili klubove, kao ni povrijeđeni Sesk Fabregas, Rio Ferdinand... Na klupi su bili Majkl Oven, Pol Skols, Anderson, Eduardo da Silva.

Liverpul izašao "iz kanala"

Liverpul je nakon mnogo muke uspio da upiše drugu pobjedu ove sezone. Na Ribok stadionu “redsi” su savladali Bolton rezultatom 3:2, a pobjedonosni gol sedam minuta prije kraja postigao je kapiten Stiven Džerard.

Ekipa Rafe Beniteza loše je startala u novoj sezoni Premijer lige. U prva tri kola zabilježila je jedan trijumf protiv Stouka, a poraženi su od Totenhema i Aston Vile.

Na dobrom putu da dožive još jedan debakl fudbaleri Liverpula bili su i u nedjelju na Ribok stadionu gdje je Bolton dva puta vodio golovima Kevina Dejvisa i Koena, ali ih je skupo koštao drugi karton Šona Dejvisa u 54. minutu meča.

Samo dva minuta kasnije Tores je izjednačio na 2:2, a isti igrač u 83. minutu odlično je namjestio loptu Džerardu koji je majstorskim volejom savladao Jaskelainena i donio tri boda svom timu.

Čelsi je zadatak u četvrtom kolu protiv Barnlija obavio za svega 10-ak minuta na Stamford bridžu.

U tom razmaku, Čelsi je postigao tri gola i lagano dobio ekipu koja je prije samo dva kola iznenadila branioca titule šampiona Engleske, Mančester junajted.

Čelsi je zadržao maksimalan učinak u prva četiri kola i sa nova tri boda zasjeo je na vrh tabele. Gol-razlika londonskih "plavaca" sada je 10:2.

Društvo Čelsiju na vrhu i dalje pravi Totenhem koji je golom Lenona u trećem minutu sudijske nadoknade savladao Birmingem 2:1.

“Pijevci” su poveli preko Kraučau 75 .minutu, povratnik u Premijer ligu uspio je da izjednači samo tri minute kasnije, ali njihove nade da mogu do prvog boda ove sezone uništio je Lenon udarcem sa ivice šesnaesterca.

Nenad Milijaš odigrao je svih 90 minuta za Vulverhempton koji je remizirao kod kuće 1:1 sa Hal sitijem, a pobjednika nije bilo ni na meču Blekburna i Vest Hema.

Fudbaleri Stouka nastavili su da prijatno iznenađuju svoje navijače pobjedom nad Sanderlendom od 1:0.

Derbi kola igra se na Old Trafordu gdje Mančester junajted dočekuje Arsenal.

Čelsi - Barnli 3:0 (1:0)
/Anjelka 45, Balak 47, Kol 52/

Blekburn - Vest Hem 0:0

Bolton – Liverpul 2:3 (1:1)
/Dejvis 33, Koen 47 – Džonson 41, Tores 56, Džerard 83/

Stouk – Sanderlend 1:0 (1:0)
/Kitson 43/

Totenhem – Birmingem 2:1 (0:0)
/Krauč 72, Lenon 90+3 – Bojer 75/

Vulverhempton – Hal Siti 1:1 (0:1)
/Sterman 46 - Đovani 3/

Mančester junajted – Arsenal 2:1 (0:1)
/Runi penal 59, Dijabi autogol 64 - Aršavin 40/

U nedelju:

Portsmut - Mančester Siti (14.30)

Everton - Vigan (16.00)

Aston Vila - Fulam (17.00)

TABELA: Čelsi 12, Totenhem 12, Mančeseter j. 9, Stoke 7, Arsenal (-1) 6, Mančester siti (-2) 6, Liverpul 6, Sanderlend 6, Barnli 6, Vest Hem (-1) 4, Birmingem 4, Vulverhempton 4, Hal 4, Aston Vila (-2) 3, Fulam (-2) 3, Vigan (-1) 3, Blekburn (-1) 1, Bolton (-1) 0, Portsmut (-1) 0, Everton (-2) 0,

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC