• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: “Kraljevi” startali pobjedom

Premijera je uspjela! Madridski Real otvorio je novu sezonu španske Primere pobjedom od 3:2 nad Deportivom na prepunom Santjago Bernabeu.

 PRIMERA: “Kraljevi” startali pobjedom Izvor: MONDO

Skupocjena pojačanja koje je ovog ljeta doveo predsjednik Reala Florentino Perez opravdala su očekivanja i napadačkom igrom od samog starta slomili protivnika za uspješan početak juriša na titulu španskog prvaka.

Za prva tri boda ove sezone pobrinuli su se strijelci Raul, Kristijano Ronaldo i Dijara, a možda i previše napadačku igru u pojedinim trenucima gosti su kaznili sa dva gola u Kasiljasovoj mreži.

Spektakularno otvaranje sezone u Madridu uveličao je i vatreni navijač Reala Usein Bolt. Svjetski i olimpijski šampion na 100 i 200 metara izveo je početni udarac na ovom meču što je izazvalo erupciju oduševljenja na Santjago Bernabeu.

Navijači Reala s nestrpljenjem su očekivali prvi meč i zvaničnu premijeru velikih svjetskih zvijezda koje su stigle ovog ljeta u Madrid za više od 250 miliona evra, a trener Manuel Pelegrini odmah im je dao sve!

U startnoj postavi već u prvom prvenstvenom meču našli su se Ronaldo, Kaka, Benzema, Alonso, Albiol, Arbeloa i Garaj.

Sedam novih igrača predstavio je Pelegrini i dodao im četvorku iz prošle sezone Kasiljasa, Dijaru, Marsela i Raula i pokazalo se to kao dobar potez.

Raul Gonzales u 25. minutu našao se na pravom mjestu i loptu odbijenu od stative nakon pokušaja Benzeme pospremio u nebranjenu mrežu za vođstvo “kraljeva”. Bio je to 224. gol kapitena Reala u španskoj Primeri. Još tri mu nedostaju da dostigne legendarnog Alfreda Di Stefana, dok record drži čuveni napadač Atletik Bilbaa Zara – 251.

Debi u španskoj Primeri u dresu Deportiva u subotu je imao bivši veznjak Partizana Žuka, koji je u svojoj prvoj utakmici zabilježio i prvu asistenciju. Brazilac je u 30. minutu izveo slobodan udarac, Riki je najbolje skočio i pogodio mrežu Kasiljasa ohladivši uzavrele tribine Santjaga Bernabea.

Ipak samo pet minuta kasnije Real je vrati stvari na svoje mjesto. Raul je oboren u šesnaestercu a Kristijano Ronaldo dobio je priliku da se sa bijele tačke upiše u listu strijelaca koju je i iskoristio.

Deportivo nije onaj iz perioda Havijera Irurete kada su plijenili igrom u Primeri i Ligi šampiona, ali pokazao je da može da iznenadi i najveće.

Upravo to učinio je bivši repeprezentativac Španije Valeron pogotkom čim se izašlo iz svlačionice nakon odmora. Mogao je Valeron baš kao nekada baciti Real na koljena nešto kasnije ali njegov šut sa pet-šest metara nakon ubacivanja Guardada otišao je pored gola.

Bio je to možda i prelomni trenutak meča.

Odlični igru Reala u nastavku meča krunisao je Lasana Dijara u 60. minutu.

Francuz će u ovom timu Reala vjerovatno imati ulogu koju je nekada imao Klod Makelele, ali to ga nije spriječilo da odličnim udarcem sa 16 metara matira Aranzubiju i postane junak Madrida.

Mogao je “kraljevski klub” i do ubjedljivije pobjede, da su Kaka, Benzema i Ronaldo imali više sreće ili koncentracije u brojnim prilika pred Aranzubijevim golom.

Priliku da se iskupe za ove promašaje imaće za osam dana na gostovanju Espanjolu, ali domaći zadatak sada je pred Barselonom.

Primera, prvo kolo:

SUBOTA

Real Madrid - Deportivo 3:2
/Raul 27, Ronaldo 36, Dijara 60 – Riki 30, Valeron 46/
Saragosa - Tenerife (22.00)

NEDELJA

Osasuna - Viljareal (17.00)
Rasing - Hetafe
Atletik Bilbao - Espanjol
Majorka - Herez
Malaga - Atletiko Madrid
Valensija - Sevilja (19.00)
Almerija - Valjadolid (21.00)

PONEDELJAK

Barselona - Sporting (22.00)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC