• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter demolirao Milan - 4:0

Grande Inter... Epitet koji su fudbaleri Internacionalea nosili tokom trofejnih šezdesetih godina, mogao bi da im bude vraćen.

 SERIJA A: Inter demolirao Milan - 4:0  Izvor: MONDO

Bar prema onome što su prikazali u 200. Derbiju Dela Madonina, meču drugog kola Serije A, protiv vječitog rivala Milana.

Nerazuri su demolirali sugrađane sa 4:0 i to u ulozi fiktivnog gosta na stadionu San Siro, koji se zove i Đuzepe Meaca kada je Inter domaćin. Strijelci: Tijago Mota u 29, Dijego Milito iz penala u 36, Daglas Maikon u 45. i Dejan Stanković za kraj u 67. minutu.

Stankovićev gol? Remek-djelo!

Bila je to demonstracija sile, ali i nemoći u isto vrijeme.

Inter je u drugoj sezoni sa Žozeom Murinjom, bez Zlatana Ibrahimovića, ali sa nekolicinom strašnih pojačanja nagovijestio da bi mogao da se našali sa konkurencijom na Apeninima. Tokom istih 90 minuta Milan je pokazao da bez Kake ne zna gdje je lijevo, da je Ronaldinjo izgleda bivši igrač i da će stvaranje "Novog Milana" sa trenerom Leonardom biti bolnije nego što je iko i aktuelnoj Vladi Italije sanjao.

Pred start meča u subotu uveče od 20.45, bilo je odigrano 199 utakmica između dva kluba i skor je bio, ne računajući pripremne i prijateljske mečeve: 69 - 61 - 69! Uz gol razliku u korist Intera od 272:271!

U jubilarnom, 200. derbiju dominirao je klub za koji navija crno-plavi dio Milana. I, nije bilo početnog ispitivanja snaga.

Inter je sa prvom pravom "desetkom" od ere Lotara Mateusa (1988-1992), Veslijem Snajderom na terenu odmah preuzeo inicijativu.

Zanimljivo, Snajder je došao iz Reala u petak uveče, a u subotu je dirigovao igrom tima. Odmah je pokazao da je Interu neophodan vješt vezista. Redale su se prilike, a semafor je otključan poslije akcije koja je, otprilike, išla ovako: Maikon, Zaneti, Maikon, Eto, Mota, Eto, Milito, Mota - gol!

Sve na prvu, kao da ne igraju Italijani.

A, nisu ni igrali. Žoze Murinjo nije uvrstio nijednog Italijana u startnih 11. Time je dostignut ideal FC Internazionale i želja osnivača kluba, koji su se 1908. godine odvojili od AC Milana (osnovan 1899) iz prostog razloga što rosoneri nisu željeli strance u timu.

Od vodećeg gola nastavljali su se napadi Intera, a kada je Maikon dugom loptom izbacio Etoa pred Storarija, Gatuzu nije ostalo ništa drugo nego da ga sruši. Penal i samo žuti karton za kapitena Milana, potom i gol Milita - 2:0.

Minut kasnije Gatuzo je tražio izmjenu, ali kako niko na klupi Milana nije bio spreman, morao je opet da nakači traku i potrči za loptom, a onda je uradio suludu stvar. Kao krivac za penal, vlasnik žutog kartona, uklizao je Snajderu sa dve noge i dobio - crveni!

Rezervista Sedorf je mogao da prekine zagrijavavanje, a Milan je od 40. minuta nastavio sa desetoricom. Mučenje je moglo da bude nastavljeno, a treći udarac stigao je od Maikona. Dupli pas sa Militom i gol - 3:0, tik pred odlazak sa odmora.

Leonardo je u svlačionici morao da sabere ekipu, Murinjo samo da kaže momcima da se igraju.

A, onda se zaigrao Dejan Stanković... Počeo je da oštri desnicu sve dok nije postala kao žilet u 67. minutu. Pas Muntarija, prijem i prava BOMBA spoljnim dijelom stopala u raklje Storarija - 4:0. Kao da je Deki rekao: "Režiseri, izvolite..."

Kada su dueli u Seriji A u pitanju, Inter je zabilježio 63. pobedu, a Milan ostao sa 58, uz 52 remija.

U prvom kolu, Milan je pobijedio u Sijeni sa 2:1, a Inter odigrao neriješeno sa Barijem na Meaci (1:1).

REZULTATI 2. KOLA:

Bari - Bolonja 0:0

Milan - Inter 0:4 (0:3)
/Mota 29, Milito penal 36, Maikon 45, Stanković 67/

U nedelju (20.45):

Roma - Juventus (18.00)
Atalanta - Đenova
Kaljari - Sijena
Kjevo - Lacio
Fiorentina - Palermo
Napoli - Livorno
Parma - Katanija
Sampdorija - Udineze

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC