• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA EVROPE: Ništa od italijanskog finala

Autor mondo.rs

Ako uopšte i bude Italijana u finalu!

Sevilja - Fiorentina 3:0 (1:0) i Napoli - Dnjepar 1:1 (0:0).

To su rezultati prvih mečeva polufinala Lige Evrope, a revanši su narednog četvrtka.

Podsetimo, od ove sezone pobednik takmičenja plasiraće se direktno u grupnu fazu Lige šampiona, tako da nema sumnje da nas za nedelju dana čeka mnogo uzbuđenja, ali verovatno samo u Ukrajini, pošto je branilac trofeja odradio ogroman posao pred svojim navijačima.

U duelu timova koji su najviše pokazali ove sezone u Ligi Evrope proslavio se Aleks Vidal.

Desni bek Sevilje bio je dvostruki strelac, u 17. i 52. minutu, a potom i asistent Gameiru u 75.

Gosti iz Firence nisu doputovali u Španiju defanzivno nastrojeni, međutim, presudilo je iskustvo tima koji je izgleda pretplaćen na Ligu Evrope. Aktuelni šampion i trostruki osvajač ovog takmičenja, blizu je maksimalnog učinka u polufinalima, odnosno četvrtog plasmana u finale, koje će se ove godine igrati 27. maja u Varšavi.

SEVILJA: Riko - Vidal, Kariso, Kolodzejčak, Tremulinas - Krihovjak, M'Bija (73. Ibora) - Rejes (58. Koke), Banega, Vitolo - Baka (74. Gameiro).

FIORENTINA: Neto - Tomović (46. Ričards), Savić, Rodrigez, Alonso - Fernandez, Badelj (69. Pizaro), Valero - Hoakin, Gomez (80. Iličić), Salah.

NAPOLI: Anduhar – Mađo, Albiol, Britos, Gulam – Žoržinjo, Lopez (71. Lopez) – Kaljehon (77. Gabiadini), Hamšik, Insinje (82. Mertens) – Iguain.

DNJEPAR: Bojko – Fedetski, Daglas, Čeberjak, Matos – Kankava (69. Bezus), Fedorčuk – Lučkevik (57. Gama), Rotan, Konopljanka – Kalinić (80. Seležnjov).

Za razliku od Andaluzije gde je kraj meča dočekan u euforiji, pod Vezuvom domaćim navijačima nije bilo do osmeha. Njihov tim razočarao je u duelu sa Dnjeprom, u kojem je i pored ogromnog broja prilika postigao samo jedan pogodak, a gosti su to umeli da kazne. Doduše, kazna je stigla iz ofsajd pozicije.

Napoli je poveo ubrzo po povratku sa odmora, golom Davida Lopeza na centaršut Insinje iz kornera u 50. minutu, ali je "rezervista" gostiju Evhen Seležnjov samo minut po ulasku u igru uspeo da donese veliko izjednačenje svom timu, u 80. minutu. Zahvaljujući tom pogotku, koji su priznali arbitri iz Norveške, predvođeni Svenom Moenom, Dnjepar je sada u mnogo boljoj poziciji pred revanš.

Videćemo da li će to i iskoristiti...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC