• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boško Janković: Na terenu u februaru

Reprezentativac Srbije je rekao da neće žuriti sa povratkom na teren poslije operacije ligamenata, ali očekuje da će igrati u februaru 2010. godine.

 Boško Janković: Na terenu u februaru Izvor: MONDO

Fudbaler Đenove je rekao da će uprkos dugom i komplikovanom oporavku, 9. septembra biti na Marakani i bodriti saigrače iz reprezentacije u odlučujućem meču protiv Francuske, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Ne želim prebrzo da se vratim na teren jer proces oporavka koljena dugo traje. Čak i ako se budem dobro osjećao, potrebno je da prođe pet do šest mjeseci od operacije", rekao je Janković u intervjuu Beti .

On je izjavio da redovno prati zbivanja u srpskom i italijanskom fudbalu.

"Pratim utakmice i Zvezde i Đenove. Takođe znam šta se dešava i sa reprezentacijom. Očekuje naš najvažniji meč u kvalifikacijama protiv Francuske i biću kao navijač u Beogradu. Želim da budem uz ekipu od početka do kraja kvalifikacija", naveo je Jankovićm.

On se nalazi na oporavku u Barseloni, gdje je i operisan prije deset dana.

"Ugradili su mi u koljeno šraf koji bi trebalo da sraste uz kost i nakon toga biće kao da se ništa nije desilo. Počeću za dva-tri mjeseca da treniram sa ekipom, a očekujem početkom februara da se vratim na teren", dodao je on.

"Osjećam se veoma dobro i nisam zamišljao da će biti ovako lako. Operisao me je možda najbolji stručnjak za ove povrijede na svetu, kod njega je dolazio i Samjuel Eto, kao i veliki broj igrača iz Italije", rekao je Janković koji je prvih sedam dana poslije operacije bio u bolnici, a sada je u hotelu u Barseloni.

Janković će tamo ostati još sedam dana, a već je počeo lakše vježbe noge.

"Još nedjelju dana ću biti ovdje. Prošle nedjelje sam počeo da radim neke vježbe, pogotovo za prednji kvadriceps, koji je mnogo slabiji nego ranije".

Srpski fudbaler je kazao da su ljekari zadovoljni operacijom i otkrio da je tražio samo epiduralnu anesteziju kako bi mogao da posmatra čitav zahvat.

"Mogao sam da biram anesteziju i izabrao sam epiduralnu i sve vrijeme sam na monitoru gledao kako protiče operacija. Iskreno, bilo mi je lakše zbog toga, želio sam da vidim sve. Još pijem antibiotike, a već polako mogu da savijem nogu".

On je istakao da se ne snalazi baš najbolje u tome da ne trenira.

"Ne znam kada sam propustio neku utakmicu, čak ni trening u poslijednjih sedam, osam godina. Dosta sam razmišljao, to je baš neuobičajeno kada svake nedjelje igrate mečeve u jakim ligama i na visokom nivou, a onda napravite pauzu".

Janković je dodao i da mu se čelnici Fudbalskog saveza Srbije kao i saigrači iz reprezentacije često javljaju telefonom i raspituju o oporavku, kao i funkcioneri i fudbaleri Đenove.

Srpski fudbaler je za Đenovu prošle sezone odigrao 25 utakmica i postigao četiri gola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC