• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Ludnica na dnu tabele!

Autor mondo.rs

Nekoliko neočekivanih rezultata ove subote zakuvali su čorbu na dnu tabele Premijer lige. Poznat i prvi učesnik Čempionšipa.

Fudbaleri Njukasl Junajteda uspeli su da ne izjednače negativan rekord Premijer lige, koji drže njihovi najveći rivali, igrači Sanderlenda.

Ali, daleko od toga da je Njukasl uradio mnogo u borbi za opstanak, naročito kada se tankih 1:1 sa Vest Bromvič Albionom na "Sent Džejmsu" uporedi sa ostalim rezultatima u premijerligaškoj borbi za opstanak.

Posle osam uzastopnih poraza, ekipa Džona Karvera konačno je osvojila bod, a nije pala ispod crte posle 36. kola zahvaljujući jalovoj pobedi poslednjeplasiranog Barnlija nad takođe ugroženim Halom – 0:1.

Jalovoj, jer je Barnli i s ta tri boda ispao, ali je samo otežao posao Halu i Stivu Brusu, a ujedno olakšao Njukaslu i Džonu Karveru, odnosno Sanderlendu i Diku Advokatu.

Barnli je danas zabeležio drugu pobedu u gostima ove sezone, prvu od 22. novembra kada je ekipa slavila u Stouku rezultatom 1:2. Do danas, Barnli je imao skor 1-3-10 u poslednjih 14 mečeva.

Dani Ings, verovatno budući igrač Liverpula, postigao je gol za tri boda koji više znače Sanderlendu i Njukaslu, a treba reći da je Hal dva puta pogađao okvir gola danas, drugi put uradio je to Robi Brejdi u samom finišu utakmice.

U isto vreme, Aston Vila je zabeležila treću pobedu u poslednja četiri kola, golom Toma Klebverlija "vilijani" su savladali Vest Hem i otišli na četiri boda iznad Hala, prvog ispod crte, dok su igrači Lestera nastavili nestvaran niz i upisali šestu pobedu u poslednjih sedam kola, tako što su Sautemptonu dali dva brza komada kod kuće – 2:0.



Šta to znači? Da Kvins Park Rendžers gostovanje Mančester Sitiju dočekuje kao poslednji na tabeli, a da je Sanderlend, uprkos važnoj pobedi nad Evertonom u gostima (0:2) u prvoj utakmici dana, i dalje u veoma opasnoj zoni i nezavidnoj situaciji, mada ima utakmicu više.

Ali i gostovanja Arsenalu i Čelsiju u poslednje dve utakmice sezone...

...Vest Brom 41, Aston Vila 38, Lester 37, Sanderlend (-1) 36, Njukasl 36, Hal 34, Barnli 29, KPR (-1) 27.

Ovako izgleda dno Premijer lige!

Fudbaleri Lestera, ne samo da su najuspešniji tim Premijer lige u periodu od 1. marta do danas, već i najefikasniji. Pogledajte kako su na vreme "otvorili" neubedljivi Sautempton, koji je od februara zabeležio skor 3-3-7...

Oba gola, lepa, postigao je Alžirac Rijad Mahrez...



Ronald Kuman nije mogao da računa na povređenog Dušana Tadića, a Filip Đuričić ušao je u igru u drugom poluvremenu.

Koliko Sautempton, toliko je i Totenhem u "kanalu" u finišu sezone, kada bi trebalo boriti se za Ligu Evrope. Ekipa Maurisija Poketina doživela je i drugi poraz u nizu, posle onog kod kuće od Mančester Sitija, a u poslednjih šest utakmica "pevci" su pobedili samo jednom.

Ovog puta Stouk Siti ih je pregazio rezultatom 3:0, tako da će Liverpul, uprkos bledim rezultatima u poslednje vreme, najverovatnije u Ligu Evrope, a Totenhem i Sautempton u posmatrače dva evropska kupa naredne sezone.

REZULTATI:

Everton – Sanderlend 0:2 (0:0)
/Grem 53, Defo 85/

Aston Vila – Vest Hem 1:0 (1:0)
/Kleverli 31/

Hal Siti – Barnli 0:0

Lester – Sautempton 2:0 (2:0)
/Mahrez 7, 19/

Njukasl – Vest Bromvič Albion 1:1 (1:1)
/Perez 41 – Aničebe 32/

Stouk Siti – Totenhem 3:0 (2:0)
/Adam 21, N'Zonzi 32, Dijuf 86/

Kristal Palas – Mančester Junajted (18.30)

U nedelju:

Mančester Siti – Kvins Park Rendžers (14.30)
Čelsi – Liverpul (17.00)
Arsenal – Svonsi (21.00)

TABELA: Čelsi (-1) 83, Mančester Siti (-1) 70, Arsenal (-2) 70, Mančester Junajted (-1) 65, Liverpul (-1) 61, Totenhem 58, Sautempton 57, Svonsi (-1) 53, Stouk 50, Vest Hem 47, Everton 44, Kristal Palas (-1) 42, Vest Brom 41, Aston Vila 38, Lester 37, Sanderlend (-1) 36, Njukasl 36, Hal 34, Barnli 29, KPR (-1) 27.

KO S KIM DO KRAJA:

*napomena: velikim slovima naznačena su gostovanja.

BARNLI: Stouk, ASTON VILA

KVINS PARK RENDŽERS: MANČESTER SITI, Njukasl, LESTER

HAL SITI: TOTENHEM, Mančester junajted

LESTER: SANDERLEND, Kvins Park Rendžers

NJUKASL: KVINS PARK RENDŽERS, Vest Hem

ASTON VILA: SAUTEMPTON, Barnli

SANDERLEND: Lester, ARSENAL, ČELSI


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC