• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona u Menhengladbahu!

Autor mondo.rs

"Koltovi" konačno izborili plasman u Ligu šampiona, prvi put od kada se evropsko elitno takmičenje igra u formatu lige. Bajern u velikoj krizi, dobio ga Augzburg u Minhenu.

Borusija Menhengladbah i Bajer iz Leverkuzena u 32. kolu Bundeslige imali su direktan okršaj za plasman u Ligu šampiona.

Na korak pred ciljem su "koltovi", "farmaceuti" su viđeni na četvrtom mestu i u kvalifikacijama!

Pobedom 3:0 u derbiju Borusija je napravila proboj na drugo mesto i potrebno joj je da u preostala dva kola, u Bremenu protiv Verdera i kod kuće sa Augzburgom, osvoji još bod kako bi i teoretski osigurala prvi nastup u Ligi šampiona.

Nekadašnji vicešampion Evrope i dvostruki osvojača Kupa UEFA najbliži plasmanu u elitno takmičenje bio je u sezoni 2011-2012 kada je zauzeo četvrto mesto, ali je kasnije u kvalifikacijama za Ligu šampiona poražen od Dinama iz Kijeva.

Navijači na Borusija parku konačno su dočekali da se njihovi ljubimci bore za najvredniji evropski trofej, koji im je 1977. izmakao "za dlaku", porazom u finalu od Liverpula (1:3).

Veliku pobedu i slavlje Borusijinim navijačima omogućili su Maks Kruse, strelac i asistent kod prvog pogotka Patrik Herman
i Ibrahim Traore.

Bajern je u velikoj krizi, a Pep Gvardiola na ogromnim mukama pred revanš polufinala Lige šampiona protiv Barselone. Pored toga što je pred Bavarcima Sizifov posao, španskog trenera muče brojne povrede glavnih igrača i sve češći porazi. Šampion Nemačke je prvo eliminisan iz Kupa, zatim je usledio poraz u Leverkuzenu, pa u Barseloni i u subotu u Minhenu od Augzburga.

Što je mnogo - mnogo je. Loša forma okovala je ekipu kada joj vreme nije. U maju.

Jedan front je već izgubljen, a gotovo sigurno i drugi, onaj najvažniji za Gvardiolu, igrače i brojnu armiju navijača bavarskog giganta. Velika Barselona u utorak stiže na Alianc arenu, a ni najveći poštova
oci nemačkog fudbala ne veruju da poznata upornost "pancera" ovaj put može da odigra bitnu ulogu. Barsinih 3:0 deluju za Mont Everest.

Pepe Rejna je zamenio Manuela Nojera među stativama protiv Augzburga, ali je on branio svega 13. minuta. Na početku utakmice skrivio je penal i zaradio isključenja. Veliku šansu nije iskoristio Paul Verhag.

Gosti nisu mnogo marili za tim promašajem jer je Raul
Bobadiljau 71. minutu postigao gol za pobedu.

Još jedan veliki gubitnik, uprkos remiju pred svojim navijačima protiv Verdera (1:1), je Hanover. Pobeda bi timu Mihaela Fronceka uvećala šanse u borbi za opstanak, ovak
o je i dalje u zoni ispadanja.

Snove o pobedi protiv Verdera srušio je Zlat
ko Junuzović u 78. minutu.

Hanover je u 21. minutu poveo preko Larsa Stindla, ali mu to nije bio dovoljno da osvoji tri boda.

Borusija iz Dortmunda sada je sasvim blizu Lige Evrope, ali nije sve u njenim rukama. Da bi Jirgen Klop sa svojim pulenima stigao do cilja potrebno je da se poklope još neki rezultati.

"Milioneri" su u Dortmundu pobedili Hertu 2:0. Prvi pogodak za domaćina postigao je Neven Subotić već u devetom minutu. Ajntraht je u Frankfurtu pobedio Hofenhajm 3:1.


REZULTATI
32. KOLA:

Bajern - Augsburg
0:1 (0:0)
/Bobadilja 71/

Borusija Menhengladbah - Bajer Leverkuzen
3:0 (2:0)
/
Kruse 50, Herman 81, Traore 88/

Borusija Dortmund - Herta
2:0 (1:0)
/
Subotić 9, Durm 47/

Ajntraht - Hofenhajm
3:1 (3:0)
/
Očipka 18, Seferović 27, Čandler 34 - Foland 51/

Hanover - Verder
1:1 (1:0)
/
Stindl 21 - Junuzović 51/

Štutgart - Majnc 18.30

nedelja

Paderborn - Volfsburg 15.30
Keln - Šalke 17.30

petak

HSV - Frajburg 1:1 (0:1)
/Kačar 90 - Mehmedi 25/


TABELA: Bajern 76, Borusija M. 63, Volfsburg (-1) 62, Bajer 58, Augsburg 46, Šalke (-1) 45, Borusija D. 43, Verder 43, Hofenhajm 41, Ajntraht 39, Majnc 37, Keln (-1) 36, Herta 34, Hamburger 32, Frajburg 31, Paderborn (-1) 31, Hanover 31, Štutgart 27.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC