• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl Liona, PSŽ šampion!

Autor mondo.rs

Ispostaviće se da je povreda Milena Biševca 2. februara bila prelomni trenutak sezone.

Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su petu, a treću uzastopnu titulu prvaka Franckuske!

"Sveci", koje su pre četiri godine kupili bogati arapski biznismeni, nastavili su da vladaju Ligom 1, koju su ove sezone osvojili dva kola pre kraja zahvaljujući sinoćnoj pobedi nad Genganom od 6:0 i današnjem porazu Olimpika iz Liona u Kaenu gde je bilo 2:0.

Oba gola za crveno-plave postigao je Nikola Beneze u razmaku od tri minuta: 41, pa 44. minut.

PSŽ sada ima 77, Lion 71 bod, a u derbiju kola i direktnoj borbi za Ligu šampiona (treći ide u kvalifikacije) sastaće se Monako koji ima 65 bodova i Olimpik iz Marseja koji ima 60, koliko i Sent Etjen (igra sa Nicom).

Ne možemo da kažemo da bi Lion sa zdravim Milanom Biševcem bio šampion, ali kada je naš reprezentativac tog 2. februara pokidao ligamente kolena, Lion je bio prvi sa 49 bodova, a Olimpik Marsej i Pari Sen Žermen bili na deobi drugog mesta sa po 47. I ne samo to...

Do početka februara, Lion je bio u seriji od sedam pobeda, a od tada skor ekipe, zaključno sa današnjim porazom, iznosi 6-5-3.

U međuvremenu, ekipi Lorana Blana olakšao je i Olimpik iz Marseja, koji se totalno sunovratio posle poraza u "klasiku". Ni motivacioni govori Marsela Bijelse na "Velodromu" posle burnih OM – PSŽ 2:3 nisu pomogli, jer je Marsej posle vezao još tri poraza sve do pobede nad Mecom u prošlom kolu (0:2, golovi Pjera-Andrea Žinjaka), pa je doveden u pitanje i plasman u Ligu šampiona.

Na kraju, zahvaljujući genijalnosti Zlatana Ibrahimovića i probuđenom Edinsonu Kavaniju, Blanov PSŽ osvojio treću titulu u nizu i pomerio se na večnoj lestvici francuskog fudbala, gde i dalje dominira – Sent Etjen sa deset titula. Marsej ima devet, Nant osam, Monako i Lion po sedam, Rems i Bordo po šest, a iza Pari Sen Žermena ostali su Nica sa četiri i Lil sa tri.

Pari Sen Žermen, osnovan tek 1970. godine, šamponat je osvajao 1986, 1994, 2013, 2014. i 2015. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC