• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted šije "mušemu" za sezonu 2015/16!

Autor mondo.rs

Posle tri poraza bez postignutog gola, Mančester junajted je konačno pobedio!

I to na veoma vrućem terenu, "Selhurst Parku", protiv veoma ozbiljnog rivala, Kristal Palasa.

U utakmici koja je mogla da bude završena i pobedom domaćina, i remijem, na kraju: Kristal Palas – Mančester junajted 1:2 (0:1).

Slavni klub uspeo je danas, najviše zahvaljujući pomoći odbrane Palasa, da ne veže četiri utakmice bez postignutog gola u prvenstvu, što se "đavolima" nije dogodilo od 1909. godine.

S ova tri boda, Junajted je skoro pa i teoretski obezbedio četvrto mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer sa utakmicom više ima sedam bodova više od petoplasiranog Liverpula. Drugim rečima, bilo bi neophodno da Junajted izgubi i od Arsenala i od Hala, a da Liverpul pobedi redom Čelsi u gostima, potom i Kristal Palas i Stouk.

Da li je to izvesno? Jako teško...



Luj van Gal, koji je ponovo iz startne postave izostavio i Radamela Falkaa i Anhela Di Mariju i Robina van Persija, nije nadigrao Alana Pardjua (Palas je pre njega imao 3 pobede na 20 utakmica, a od njegovog dolaska 8/15), ali je odneo tri veoma važna boda iz Londona, u koji će se vratiti već u narednom kolu, za derbi sa Arsenalom.

Oba pogotka, Junajted je postigao samo i isključivo zahvaljujući katastrofalnim odlukama igrača domaćeg tima. Prvo je Skot Dan nepotrebno igrao rukom na centaršut Ešlija Janga u 18. minutu i tako skrivio penal, koji je iskoristio Huan Mata, iako je Julijan Speroni pročitao gde će levonogi Španac "pucati".

Potom je Van Gal morao da napravi dve prinudne izmene, potencijalno tešku povredu vrata, posle pada, doživeo je tek oporavljeni Luk Šo, kojeg je zamenio Džoni Evans, a potom je pred kraj prvog dela igre napolje morao i Vejn Runi, umesto kojeg je zaigrao Radamel Falkao (i bio očajan do kraja susreta).

"Orlovi" su izjednačili sjajnim golom Džejsona Pančona iz slobodnog udarca, koji je levom nogom, s leve strane, poslao loptu oko živog zida i pogodio bližu stativu gola Davida De Hee, koji je očekivao udarac desnonogog igrača. Nije imao šanse da odbrani taj udarac u 57. minutu, pet minuta nakon što je Palas možda i oštećen za jedanaesterac.

De Hea je čudesno spasao Junajted u 74. minutu, kada su Glen Marej i Dan odigrali dupli pas, a Marej šutirao sa pozicije odakle je teže bilo promašiti nego pogoditi, ali je Španac maestralno reagovao i sprečio 2:1. Kad nije bilo 2:1, jeste 1:2.

I to posle komične reakcije ekipe Palasa. Na centaršut Janga, koji je na kraju zaslužio epitet igrača meča, krenula su trojica defanzivaca Kristal Palasa i golman Speroni, svi su se međusobno poobarali, pa je Maruan Felaini u 78. minutu samo spustio loptu glavom u mrežu za novo vođstvo "Jedinstva".

Pročitajte ostale rezultate, strelce i tabelu posle utakmica odigranih u subotu.

Tabela: Čelsi (-1) 83, Siti (-1) 70, Arsenal (-2) 70, Junajted 68, Liverpul (-1) 61...

Palas je u 15 mečeva sa Junajtedom u Premijer ligi poražen bio 13 puta, a dva puta je bilo nerešeno.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC