• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninković stavio ruku na titulu!

Autor mondo.rs

Partizan golom Nikole Ninkovića u 90. minutu pobedio Spartak i tri kola pre završetka Superlige još bliži tituli šampiona.

 Ninković stavio ruku na titulu! Izvor: MN PRESS

Velika pobeda Partizana. Za titulu!

Čuvena trenerska fraza "biće teško" u subotu uveče došla je do punog izražaja za fudbalere i navijače Partizana. Za crno-bele duel sa pretposlednjim Spartakom bio je pakleno težak, ali upravo iz tog razloga pobeda protiv "golubova" nije mogla da bude slađa.

Partizan je slavio 1:0 golom Nikole Ninkovića u 90. minutu!



Sav trud koji je "parni valjak" uložio u drugom poluvremenu ispaltio se kada se najmanje očekivalo. Teret favorita i "moranje" pobeđeni su tri minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Goste grčevita borba da sačuvaju mrežu, osvoje vredan bod za opstanak i vrate neizvesnost u šampionsku borbu tri kola pre kraja, nije dovela do cilja.

Prsima su već dotakli ciljnu vrpcu, kada ih je protivnik prestigao.

 Mladi fudbaler šokirao je Subotičane, ali i sve kojima je Crvena zvezda pri srcu. San crveno-belih o borbi za trofej praktično je raspršen posle kornera Nikole Drinčića, maestralne pete Darka Brašanca i odlične reakcije Ninkovića ispred Ivice Mirkovića, golmana Spartaka.

Partizan je na "plus osam" i ima utakmicu više od Zvezde. "Večiti" rival u nedelju će u derbiju 27. kola gostovati na Banovom brdu Čukaričkom.

"Valjak" nije bio na očekivanom nivou u prvom poluvremenu. Uprkos tome što je daleko više imao loptu u posedu, izabranici Zorana Milinkovića nisu uspeli da stvore nijednu pravu priliku.

Nastavak utakmice bio je vrlo sličan, a onda je, posle ulaska Saše Ilića umesto Petra Grbića, Partizan počeo silovito da napada protivnika. Nemanja Kojić i Nikola Ninković su takođe dobili priliku (izašli su Ivan Šaponjić i Stefan Babobić).

Prvi nije iskoristio nekoliko odličnih prilika da postane junak, dok je popularni "Džigi" prvu pravu pretvorio u euforično slavlje svih partizanovaca na stadionu u Humskoj, a verovatno i onih kraj malih ekrana.

Partizan do kraja gostuje Napretku, dočekuje Novi Pazar i putuje u Čačak!

PARTIZAN
: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov - Drinčić, Babović, Brašanac, Živković Andrija - Šaponjić, Grbić.

SPARTAK: Mirković, Jočić, Kovačević, Torbica, Milošević, Antonić, Maksimović, Ilić, Farkaš, Mrkela, Ivanović.

Izvor: MN PRESS

TOK UTAKMICE

Kraj

90'+2 - Kojić je opet bio u sjajno šansi, sada je šutirao pored gola.

90' - GOOOL! Partizanov šampionski gol! Nikola Ninković... Drinčić je izveo korner, gađao je Brašanca na "prvoj stativi", ovaj petom prosledio loptu ka golu, a tamo je Ninković reagovao brže od Mirkovića i smestio je u mrežu.

88' - Kojić ne može da da gol! Opet je imao idealnu situaciju, dva puta je šutirao, a nije nije uspeo da pogodi mrežu.

80' - Zakuvalo se u Humskoj. Prilika za Partizan, još jedna, tražili su domaći i penal, ali ga nisu dobili od Mažića. Brašanac je šutirao po zemlji pravo u Mirkovića.

76' - Velika prilika za Partizan, Kojiće je bio "jedan na jedan", predriblao je čak i Mirkovića, a onda očajno šutirao. Za sada, šansa utakmice!

74' - Andrija Živković postiže gol, ali je bio u ofsajdu. Još uvek je 0:0, crno-beli su sve nervozniji.

73' - Nema prilika, napadi Partizana nisu dovoljno uspešni i probojni. Ninković je zamenio Babovića, a Lukić Mrkelu.

63' - Izmena i u Spartaku. Stefan Ilić ne može više, Marko Jondić je ušao.

61' - Ne baca sve karte u napad Milinković, ali menja. Šaponjić posle sat vremena na terenu izlazi, umesto njega igra Nemanja Kojić. Partizan je i dalje bez prave prilike iz akcije!

56' - Andrija Živković šutira preko gola, a posle tog udarca Milinković umesto Grbića uvodi Sašu Ilića.

55' - Drinčić iz daljine - brani Mirković!

53' - Velika gužva u kaznenom prostoru Partizana i prilika za Spartak, ali od svega samo korner za Subotičane, prvi na meču. Ista slika kao u prvom delu.

Izvor: MN PRESS

- Izmena, ipak, nema. Počelo je drugo poluvreme.

- Završeno je prvo poluvreme. "Hoćemo pobedu", ori se tribinama stadiona Partizana. Navijači "parnog valjka" ne mogu da budu zadovoljni onim što je njihov tim pokazao u prvom delu.

U Humskoj je 0:0!

- Partizan napada, ali nema prilika. Spartak se sjajno brani i verovatno će ovakva situacija na terenu naterati trenera Milinkovića za izmenama možda već i na početku drugog poluvremena.

19' - Prilika za Partizan posle prekida sa desne strane. Nikola Drinčić je ubacio između Mirkovića i prve linije ispred njega, lopta je prohujala i niko nije uspeo od fudbalera "parnog valjka" da sprovede u mrežu. Zanimljiv meč u Humskoj na izvanrednom terenu.

14' - Ilić je mogao da savlada Živka Živkovića. Spartak je vrlo ozbiljan!

12' - Đorđe Ivanović je imao priliku da postigne gol i dovede Spartak do prednosti. Bio je neprecizan sa 16-17 metara. Ovo je drugi opasan napad Subotičana.

4' - Grbić je tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je Ivica Mirković atraktivno inzbio loptu u prvi korner za crno-bele.

- Utakmica je počela. "Golubovi" su u narandžastom.

- Spartak je u poslednjih šest kola osvojio samo bod. U prvom meču dva rivala u Subotici bilo je 3:0 za crno-bele. Sva tri gola postigao je Petar Škuletić, fudbaler koji se na kraju priprema preselio u Lokomotivu iz Moskve.

- Utakmicu sudi Milorad Mažić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC