• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Verder marširao kroz Berlin

Herta je u nedelju popodne bila nemoćna pred 50.000 navijača protiv gostiju iz Bremena. Kačar asistent, Pejčinović dobar, ali bodova nigdje - 2:3.

 BUNDES: Verder marširao kroz Berlin Izvor: MONDO

Fudbaleri Verdera trijumfalno su marširali kroz Brandenburšku kapiju. Momci Tomasa Šafa pobijedili su Hertu u prestonici, pred 50.000 navijača i nanijeli Berlincima treći poraz u četiri kola Bundeslige - 2:3.

Djeluje kao da je bilo drame na Olimpijaštadionu, ali nije.

Verder je u 83. minutu golom defanzivca Nalda došao do vođstva od 3:1, a gorak poraz Herte ublažio je Patrik Ebert divnim golom u zaustavnom vremenu. I, nije to ništa novo u duelima Herte i Verdera, jer "zeleni" godinama unazad pobjeđuju plavo-bijele iz Berlina.


Prije Naldovog gola za 3:1, tim iz Bremena vodio je i sa 2:0, golovima Mesuta Ozila i Tima Borovskog, nakon čega je u 77. minutu srpski reprezentativac Gojko Kačar asistirao rezervisti Lukašu Piščeku za povratak neizvjesnosti.
Do potpunog preokreta nije došlo, tako da Kačar i mladi reprezentativac Srbije Nemanja Pejčinović (obojica su igrala 90 minuta) peto kolo čekaju sa tri poraza i pobjedom, što je učinak koji Hertu drži na dnu tabele.

S druge strane, Šafova ekipa, iako još zbunjena zbog odlaska dugogodišnjeg plejmejkera Dijega, poslije startnog poraza od Ajntrahta i remija sa Bajernom, upisala je i drugu pobjedu.

Lijevi bek Verdera Duško Tošić nije bio u protokolu za ovaj susret.

Herta je u dosadašnjem dijelu prvenstva poražena od Borusije iz Menhengladbaha, Bohuma i Verdera, a radovali su se samo na premijeri protiv Hanovera.





Tokom meča, navijači Herte pobunili su se zbog nove satnice u Bundesligi, koja je tradicionalnu shemu - petak 20.30, subota 15.30 i nedelja 17.00 - zamijenila novom u kojoj mečevi počinju u pet, šest različitih termina tokom vikenda, kako bi što više utakmica bilo prenošeno na televiziji.



HSV vratio ulogu lidera

Poslije startnog, mršavog remija u Frajburgu (1:1), fudbaleri Hamburga potvrdili su da su trenutno top tim u Bundesligi.

Momci iz najveće njemačke luke zabilježili su treću uzastopnu, ujedno i treću ubjedljivu pobjedu i vratili se na vrh tabele.

HSV je poslije Dortmunda (4:1), Volfsburga (4:2), u nedelju popodne u poslednjem meču 4. kola preslišao i Keln na svom terenu sa 3:1 (1:0) i tako ostao jedini neporaženi tim u Njemačkoj, uz Leverkuzen.

Ujedno, ove dvije ekipe dijele vrh tabele, sa istom gol-razlikom. Broj 1 ipak pripada momcima koje trenira Bruno Labadija jer su postigli dva gola više od rivala iz Leverkuzena.

Po isteku 90. minuta, HSV je otišao na vrh, a Keln ostao na dnu lige, sa jednim od mogućih 12 bodova u četiri kola.

U čudno selektiranom timu "jarčeva", sa dvojicom portugalskih veterana u vezi, Petiom i Manišom, očigledno da nešto ne funkcioniše, a najviše škripi u napadu gdje je uparen tandem Lukaš Podolski/Milivoje Novaković.

Tek dva gola u četiri kola, uz sedam primljenih, nagovještaj su da će se ekipa Zvonimira Solda ove sezone boriti za opstanak. Keln je do sada izgubio od Hamburga (1:3), Volfsburga (1:3) i Dortmunda (0:1), dok je jedini remi ostvaren u prošlom kolu protiv Ajntrahta (0:0).


REZULTATI 4. KOLA:

Herta Berlin - Verder Bremen 2:3 (0:0)
/Pišček 77, Ebert 90 - Ozil 57, Borovski 74, Naldo 83/

Hamburg - Keln (u toku)

U subotu (OPŠIRNIJE):

Bajer Leverkuzen - Bohum 2:1 (1:1)
/Fridrih 41, Kisling 68 - Fridrih autogol 32/

Ajnhtraht Frankfurt - Borusija Dortumnd 1:1 (0:0)
/Amanatidis 68 - Zidan 62/

Šalke - Frajburg 0:1 (0:1)
/Ča 40/

Hanover - Hofenhajm 0:1 (0:1)
/Eduardo 40/

Štutgart - Nirnberg 0:0

Bajern Minhen - Volfsburg 3:0 (1:0)
/Gomez 29, Roben 68, 80/

U petak:

Borusija Menhengladbah - Mainc 2:0 (1:0)
/Bobadila 29, Reus 84/

TABELA: Leverkuzen 10, Hamburg (-1) 7, Šalke 7, Menhengladbah 7, Verder 7, Volfsburg 6, Ajntraht 6, Majnc 5, Bajern 5, Štutgart 5, Dortmund 5, Hofenhajm 5, Hanover 4, Frajburg 4, Bohum 4, Herta 3, Nirnberg 2, Keln (-1) 1.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC