• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan promašivao i pobijedio

Fudbaleri Partizana savladali su Hajduk iz Kule u jednoj od posljednjih utakmica trećeg kola Jelen Superlige Srbije - 1:0 (0:0).

 JSL: Partizan promašivao i pobijedio Izvor: MONDO

Crno-bijeli su pred oko 5.000 svojih navijača propustili sijaset povoljnih, pa i stoprocentnih šansi, a tri boda donio im je u 66. minutu protivnički fudbaler!

Akciju je oštrim centaršutom sa desnog boka počeo Siniša Stevanović, da bi Srđan Đukanović, u želji da otkloni opasnost, zahvatio loptu glavom tako da je matirao svog golmana Angela Manolova.

Partizan je tim pogotkom popravio saldo na sedam osvojenih bodova iz tri utakmice i zahvaljujući boljoj gol-razlici pretekao Crvenu zvezdu. Hajduk je ostao na tri poena, osvojena prošle nedelje u meču sa Čukaričkim.

Trener crno-bijelih, Slaviša Jokanović, nije ni očekivao mnogo efikasniju partiju posle teškog gostovanja u Žilini, gdje je pobjedom od 2:0 obezbijeđen plasman u Ligu Evrope.

"Poslije Žiline nam je bilo najvažnije da pobijedimo. Falilo nam je malo agresivnosti, došli smo srećno do gola, mada smo propustili nekoliko šansi. Najvažniji su bodovi", kratko je prokomentarisao Jokanović.

Kada se jednog dana bude pričalo o ovoj utakmici Partizana i Hajduka, pored rezultata će ostati upamćena dodjela nagrade "Dragan Mance - legenda Juga", koju su Grobari na poluvremenu uručili Almamiju Moreiri.

Srčani "vezista" crno-bijelih, koji je zbog povrede ostao van tima, doživio je ovacije kada je sa sinom Dijegom izašao na atletsku stazu ispod južne tribine.

"Doktoru Mou" je zbog više nego profesionalnog odnosa prema dresu Partizana pripalo novo priznanje. Navijači i na taj način žele da održe uspomenu na Dragana Mancea, golgetera koji je pre 24 godine izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Crno-bijeli su od početka do kraja diktirali tempo i stvarali prilike, međutim, nisu bili dovoljno konkretni u završnici.

Viđeno je i nekoliko promašaja za smeh gledalaca i rubriku "vjerovali ili ne". Za jedan od njih zaslužan je Adem Ljajić, koji u finišu utakmice, poslije odlične kontre Miloša Bogunovića i Brane Ilića, sa desetak metara iskosa nije uspio da pogodi praznu mrežu.

Mogli su da se upišu u listu strelaca - ali nisu - Krstajić (pogodio prečku u 19. minutu), Dijara, Petrović, Kleo (bugarski golman Angelov ostao nesavladan u situaciji "jedan na jedan" u 50. minutu), Đorđević...

Na kraju - pobjeda i uspon do trećeg mjesta na tabeli, uz već neizbježno skandiranje Grobara "Jokane odlazi", koje šef stručnog štaba nije želio da komentariše.

"Glupo bi bilo da samo ja u Partizanu imam svoj stav. Ljudi u klubu imaju 15 dana da kažu svoje mišljenje, a ono može biti da se nastavi sa starim trenerom ili da se izabere novi", aludirao je na pauzu koja u Superligi nastupa zbog obaveza nacionalnog tima u kvalifikacijama za SP 2010.

Strateg Hajduka, Bogdan Korak, bio je razočaran ukupnim utiskom koji je ostavio njegov tim.

"Da bi se iznenadio Partizan, neophodno je da se postigne gol. Pružili smo dobar otpor, ali protiv ovakve ekipe ne možeš samo da se braniš 90 minuta", istakao je Korak.

On je najavio dovođenje nekoliko pojačanja, među kojima može da se nađe još neki stranac.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC