• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda dobila tri, pa vratila dva boda

Umalo da Crvena zvezda na poklon dobije sva tri boda sa gostovanja u Kruševcu. Na kraju, ipak, 1:1.

 JSL: Zvezda dobila tri, pa vratila dva boda Izvor: MONDO

Taj rezultat postavio je Bratislav Punoševac predivnim golom iz slobodnog udarca za pravedan remi u meču 3. kola Jelen Superlige.

Prvi meč koji je odigran pod reflektorima od kada se igra fudbal u Kruševcu, ostaće upamćen po rezultatu: Napredak - Crvena zvezda - 1:1 (0:1).

Crveno-bijeli su, ni krivi, ni dužni, vodili sve do 74. minuta u nedjelju uveče, pred skoro 10.000 navijača pod Bagdalom, od kojih su brojniji bili oni koji su navijali za domaći tim, ali bučniji oni, koji su bodrili goste.

"Krivac" za to bio je nespretni golman Napretka Bojan Šejić, koji je u 23. minutu utakmice jedan mlak, neprecizan udarac glavom Zvezdine "devetke" Dejana Lekića bukvalno ubacio u svoju mrežu - 0:1. Tragikomičan potez mladog čuvara mreže premotavaće se danima i biće šaljiv materijal za YouTube, ali je umalo mogao da Crvenoj zvezdi donese sva tri boda, za maksimalan učinak od starta lige.

Do kraja utakmice gotovo da nije bilo prilika na oba gola, a jedini pogodak postigao je Punoševac iz slobodnog udarca sa 25 metara od gola Saše Stamenkovića. Izgledalo je kao da šutira Alesandro Del Pjero. Plasiran udarac od stative odbio se u Stamenkovićevu mrežu, poslije čega je moglo da se nasluti da će Crvena zvezda prepustiti Vojvodini vrh tabele i na dva startna trijumfa upisati prvi remi.

Tako je i bilo, jer do kraja meča nijedan golman nije morao da zaustavlja direktne šuteve u okvir gola, iako su oba tima tražila pobjedu.

"Putujući reflektori" koje je obezbijedio FSS ovog vikenda instalirani su na stadionu Napretka, što je uz ime gostujućeg tima, bio dovoljan razlog da slika iz Kruševca liči na one sa evropskih fudbalskih terena.

Ipak, kvalitet fudbala nije ispratio ljepotu ambijenta.

Naigrali su se samo fudbaleri dva vezna reda, igrači Napretka pokazali su da umeju da odigraju na prvu, da vežu dupli pas, pretrče rivala, ali ne i da se snađu pred golom protivnika.

S druge strane, osjećao se nedostatak, pre svih, povređenog desnog beka Zvezde Pavla Ninkova, mada trener Vladimir Petrović nije mogao da računa ni na lijevog beka Nikolu Ignjatijevića, kao ni na vezistu Vladimira Bogdanovića.

Izostanak Ignjatijevića promovisao je novajliju Nikolu Vasiljevića u debitanta u dresu Crvene zvezde, a na ovom meču najviše je škripalo u vezi. Isah, Savio, Blažić i Lazetić nisu uspjeli da stvore dovoljno šansi za Perovića i Lekića, potom i Jevtića (ušao u 57. minutu).

Kada je Napredak izjednačio, Pižon je u igru ubacio Brazilca Kadua, ali omaleni dribler ni ovog puta kao rezervista nije uspio da promijeni odnos snaga na terenu.

Tri dana poslije odlične igre i teško podnijete eliminacije od Slavije iz evro-kupova, crveno-bijeli nisu imali energije za novu "trojku" u prvenstvu. No, nisu ni izgubili na terenu gdje će očigledno mnogi ostaviti bodove ove sezone.

Ovim remijem, Crvena zvezda je izgubila korak sa Vojvodinom i OFK Beogradom, a dopustila da je stigne šampion Partizan.

NAPREDAK: Šejić - Mikić, Petrović, Babić, Gašić - Martinović, Krnjinac, Leandro, Punoševac - Binić, Jao.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Cvetković, Đorđević, Vilotić, Vasiljević - Isah, Savio, Blažić, Lazetić - Perović, Lekić.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC