• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter srušio devetoricu "lacijala"

Autor mondo.rs

I drugi okršaj Milano - Rim u okviru 35. kola Serije A pripao je klubu sa severa Italije. Isključeni Maurisio i Marketi.

Roma i Lacio ove sezone su ostavili znatno bolji utisak od Milana i Intera, ali su u mečevima 35. kola oba kluba iz glavnog grada izgubila od rivala sa San Sira/Đuzepe Meace.

Milan je u subotu savladao Romu rezultatom 2:1, a Lacio 24 sata kasnije na Olimpiku iznenadio Lacio - 1:2 (1:1) - što je uz remi Napolija u Parmi obezbedilo manje-više "status kvo" u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Roma se (64 boda) tri kola pre kraja nalazi na poziciji koja garantuje direktan plasman u elitno takmičenje, Lacio (63) bi prema sadašnjem stanju stvari igrao kvalifikacije, a Napoli (60) morao da se još jednom zadovolji Ligom Evrope.

"Nebeskoplavi" su slovili za favorita u okršaju sa Interom i u skladu sa tim ih je Antonio Kandreva u osmom minutu doveo u vođstvo, na asistenciju Andersona.

Lacio je mogao i da duplira prednost, a onda se sve okrenulo za 180 stepeni u 24. minutu, kada je Maurisio kao poslednji igrač odbrane nepropisno zaustavio Rodriga Palasija i dobio direktan crveni karton.

"Vezista" Intera Ernanes, do januara 2014. jedna od uzdanica ekipe Lacija, taj slobodan udarac je iskoristio da izjednači na 1:1, a isti igrač u 84. minutu je izbio sam pred rezervnog golmana Berišu i postavio konačan rezultat.

Miroslav Klose prethodno je usred dominacije gostiju propustio "zicer" za novo vođstvo Lacija, da bi njegov tim odmah posle toga, u 61. minutu, ostao sa devetoricom na terenu, pošto je sudija Davide Masa isključio i golmana Marketija, smatrajući da je rukama oborio Maura Ikardija u kaznenom prostoru.

Bio je to penal, koji je Beriša odbranio Ikardiju i Lacio je na krilima te intervencije odolevao Interu još dvadesetak minuta...

Ipak, domaćin sa dvojicom manje u polju nije mogao da izdrži do kraja, pa će svoju sudbinu rešavati u teškim mečevima poslednja tri kola: Sampdorija - Lacio, Lacio - Roma i Napoli - Lacio!



Inter je sa četiri pobede i tri remija (gde bi mu bio kraj da je pobedio Parmu i Kjevo na svom stadionu) u poslednjih sedam utakmica, iz beznadežne pozicije u sredini tabele došao do prilike da u finišu sezone izbori izlazak na evropsku scenu.

Za drugo italijansko mesto u Ligi Evrope (prvo, po aktuelnoj tabeli, sleduje Napoliju) konkurišu Fiorentina sa 55 bodova, Sampdorija sa 54 i "nerazuri" sa 52. U trku može da se umeša i pobednik utakmice Đenova (50 bodova) - Torino (48), koja se igra u ponedeljak od 20.45.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC