• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Momci, tu sam i sledeće sezone

Autor mondo.rs

Trener Bajerna demantovao da će preuzeti Mančester siti. "Mogu samo da pomognem, ključ su igrači"... "Što brže lopta ide napred, brže se i vraća".

Rezultat 3:0 na Nou Kampu pred revanš susret Bajerna i Barselone, zakazan za utorak od 20.45, ne ostavlja Bavarcima mnogo nade da će se plasirati u finale Lige šampiona (direktni prenosi na TV Arena sport 1 i portalu Kliksport).

Štaviše, pošto je Bajern u Bundes ligi uveliko osigurao titulu, pa se niko nije preterano bavio utakmicom protiv Augsburga (0:1), tema broj jedan bila je hoće li Pep Gvardiola po završetku sezone napustiti klub i preuzeti Mančester siti, gde glavnu reč u sportskom sektoru vode njegovi prijatelji Sorijano i Begiristain.

Španski stručnjak to je odlučno demantovao na konferenciji za medije uoči drugog susreta sa Barselonom.

"Momci, rekao sam 200 miliona puta da imam još jednu godinu ugovora sa Bajernom. Sledeće sezone ću takođe biti ovde i to je sve", rekao je Gvardiola, koji je prošle sezone sa Bajernom osvojio "duplu krunu", a ove će morati da se zadovolji samo trijumfom u nacionalnom prvenstvu.

Što se tiče Lige šampiona, Gvardioli preti nova eliminacija u polufinalu. Proletos je Real slavio 1:0 kod kuće i 4:0 u Minhenu, a ostaje da se vidi šta Bajern može da uradi nakon kraha u završnici meča u Barseloni.

"Gubimo 3:0 od velikog tima, najboljeg u Evropi u poslednjih 15-20 godina, pokušaćemo to da nadoknadimo. Znam da ljudi misle kako moramo da napadnemo Barselonu, ali pre toga moramo da budemo koncentrisani i da se dobro branimo. U prvom meču su nam dali tri gola za poslednjih 13 minuta. To znači da je sve moguće i da treba biti strpljiv".

Gvardiola je objasnio zbog čega insistira na posedu lopte i postepenom građenju napada, umesto na odbrani i brzoj transformaciji.

"Po mom shvatanju, što brže lopta ide napred, to se brže vraća. I to se videlo u prvoj utakmici protiv Barselone, koja sada ima najbolju kontru u Evropi. Dobri su sa loptom u nogama, jer im je to u krvi, ali na to su dodali umeće kontranapada i veoma su opasni..."

"Da bismo otišli u Berlin na finale, moraćemo da postignemo golove, pitanje je samo kako to da uradimo. Ja verujem da se to radi dobrom igrom i stvaranjem šansi, a ne na bučan i haotičan način. Pokušaćemo da im uzmemo loptu i da stvorimo dovoljno prilika, što uopšte neće biti lako".

Trener Bajerna u poslednje vreme se, očekivano, našao na meti kritika - kako novinara, tako i bivših asova poput Franca Bekenbauera i Lotara Mateusa.

Gvardiola je odgovorio da on može samo da pruži sve od sebe.

"Nisam ovde da bih bio najbolji trener na svetu. Izvinite, ali to je s..nje. Tu sam da učinim ljude i ovaj klub srećnim, kao što sam radio u Barseloni".

"Uvek dajem sve od sebe. Ako to nije dovoljno za klub, predsednika, legende, navijače, onda mi je veoma žao. Ali, ne mogu da se ubijem ako ne pobedimo. Ne možete uvek da pobedite. Ja sam zadovoljan svojim radom i ne razmišljam da su osvojeni trofeji merilo mog kvaliteta. Ne. U Barseloni sam osvajao trofeje jer sam bio u super klubu, sa sjajnim igračima, kao što je slučaj i ovde. Sve što uradimo je zasluga igrača, ja mogu samo da stojim sa strane u odelu i da pomognem".

Bavarci će ući u revanš pod teretom serije od četiri neuspeha (Dortmund u Kupu, na penale, Bajer Leverkuzen, Barselona, Augsburg), kakvu trofejni klub ne pamti od sezone 1991/92.

Uz to su povređeni Roben, Riberi, Alaba, potom i Badštuber i Rode.

Nema dileme da je pred Pepom Gvardiolom veoma, veoma težak zadatak. Uostalom, kladionica "Vilijam Hil" za plasman Bajerna u finale Lige šampiona nudi kvotu 14, dok se na prolaz Barse, praktično, ne vredi kladiti... Kvota je tek nešto veća od jedan.

Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC