• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Ispali smo kao veliki tim

Autor mondo.rs

Trener Bajerna smatra da je Barselona, predvođena "najboljim fudbalerom svih vremena", spremna da osvoji petu evropsku titulu.

Bajern je drugu godinu zaredom eliminisan u polufinalu Lige šampiona, ali Pep Gvardiola je ponosan na svoje izabranike i smatra da je ova sezona uspešnija od prethodne, iako će je Bavarci završiti samo sa jednim trofejom - odbranjenom titulom prvaka Nemačke.

"To što smo uradili ove sezone je značajnije od prošlogodišnje 'duple krune'. Imali smo mnogo problema, probali smo da ih prevaziđemo i nismo odustali. Kada igrači mesecima guraju napred, uprkos brojnim povredama, onda oni zaslužuju samo pohvale", rekao je Gvardiola nakon nedovoljno ubedljive pobede nad Barselonom (3:2).

Objektivno, plasman u finale bio je "nemoguća misija" posle 3:0 na Nou Kampu i Bavarcima je ostalo da se časno oproste od takmičenja.

"Kada veliki tim gubi, onda to treba da bude onako kako smo mi izgubili ovog puta. Voleo bih da smo igrali bolje i da sam imao na raspolaganju sve svoje uzdanice, ali nisam i u takvoj situaciji sam zadovoljan prikazanim", poručio je Gvardiola.

Iako u revanšu nije postigao gol, ni zabeležio direktnu asistenciju, Lionel Mesi sa svoja dva gola u prvoj utakmici ostaje ključna figura dvomeča Barselone i Bajerna.

"Mesi je ponovo na nivou na kome je bio u vreme kada sam imao privilegiju da ga treniram. On je najbolji fudbaler svih vremena, za mene u rangu sa Peleom. Presrećan sam dok ga gledam".

Gvardiola je ponovo izneo svoje uverenje da Barselona može biti pobeđena samo ako joj se uzme lopta.

"Luis Enrike radi odličan posao. Barsa je jaka pozadi, fizički maksimalno spremna i brza u napadu. Bilo da se sastane sa Realom ili Juventusom, biće to sjajno finale. U Berlinu mogu da osvoje petu evropsku titulu i nadam se da će to uraditi".

Pošto je u polufinalu nemačkog Kupa na penale ispao od Borusije iz Dortmunda, Bajernu do kraja sezone ostaju dve takmičarski nevažne utakmice Bundes lige, u Frajburgu i protiv Majnca na Alijanc areni.

Od dva finala u Berlinu, zakazana za 30. maj i 6. jun, neće igrati ni u jednom...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC