• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus u finalu Lige šampiona!

Autor mondo.rs

Ništa od "El Klasika" u Berlinu. Torinezi će se protiv Barselone posle 12 godina ponovo boriti za pehar klupskog prvaka Evrope.

"Realovo dete" srušilo je Real Madrid!

Aktuelni šampion nije uspeo da nadoknadi poraz iz Torina (1:2), pošto je pred svojim navijačima odigrao 1:1 protiv Juventusa, koji će se 6. juna u Berlinu boriti sa Barselonom za pehar Lige šampiona...

Čovek odluke u ovom dvomeču bio je Alvaro Morata, 22-godišnji napadač Juventusa koji je ponikao u Real Madridu...

Pre nedelju dana pogodio je za 1:0, a ove srede za 1:1 i remi koji je njegovom timu doneo osmo učešće u finalu elitnog takmičenja.

Odlučujući pogodak "pao" je u 57. minutu, posle lepo spuštene lopte Pola Pogbe...

...
Izvor: YouTube


Do tog trenutka Real je imao kontrolu nad utakmicom koja je obilovala šansama pred oba gola. Posebno u prvom poluvremenu pretilisu su domaći fudbaleri, a ofanzivan pristup utakmici isplatio im se u 23. minutu.

Hames Rodrigez je bio u naletu kada je u njega uleteo Đorđo Kjelini. Šveđanin Jonas Erikson odmah je pokazao na belu tačku, sa koje je potom precizan bio Kristijano Ronaldo.

...
Izvor: YouTube


Portugalac je bio izuzetno raspoložen za igru u prvom poluvremenu, ali su ga gosti "zatvorili" u drugom delu meča. Sve što je uspeo da uradi u tom periodu igre, bio je odličan centaršut na glavu Gereta Bejla koji je, međutim, šutirao koji centimetar preko prečke.

Imali su i jedni i drugi još mnogo prilika, ali je utisak da je Masimilijano Alegri opet uspeo taktički da nadmudri Karla Anćelotija. Nije potpuno "zatvorio" igru svog tima, već je povremenim pritiskom na vezni red i odbranu rivala "terao" igrače Reala daleko od gola, a šansu za napad čekao je iz kontri.

- Real nikada nije prošao u finale Lige šampiona (Kupa Evrope) kada je izgubio prvi meč polufinala. Ovo je bio 11 pokušaj da to promene!

- Već 25 godina šampion Evrope nije uspeo da odbrani titulu. Poslednji je to učinio Milan, kada je podizao pehar 1989. i 1990.

Trener domaćih ovaj put nije eksperimentisao sa Serhijem Ramosom u veznom redu, nego je ostavio Pepea na klupi, a pouzdanog defanzivca upario sa Rafaelom Varanom na mestu štopera. Odmah je bilo primetno da je to bolji potez pošto su Madriđani u prvom poluvremnu uspevali da zaustave brze kontre gostiju. U drugom delu, ipak, odbrana nije bila dobro postavljena na akciju koja je usledila posle centaršuta iz kornera. Kasiljas je istrčavanjem na kratko otklonio opasnost, ali je odmah vraćena nazad u kazneni, posle čega su se bolje snašli igrači u plavim dresovima.

Nakon pogotka Juve je pokušao da sa još nekoliko brzih napada otera protivnika što dalje od svog gola, uspeo je i da ponovo zapreti, ali je Iker Kasiljas sprečio Torineze da pre poslednjeg sudijskog zvižduka reše dilemu o drugom finalisti.

Na njegovu žalost, saigrači iz napada nisu bili dovoljno efikasni...

Juventus je od sada dva puta osvajao titulu evropskog prvaka.

REAL MADRID: Kasiljas – Karvahal, Ramos, Varan, Marselo – Kros, Isko, Rodrigez – Bejl, Benzema (67. Ernandez), Ronaldo.

JUVENTUS: Bufon – Lihtštajner, Bonući, Kjelini, Evra – Pirlo (79. Barzalji), Pogba (89. Pereira), Markizio – Vidal – Tevez, Morata (84. Ljorente).

TOK UTAKMICE (Real Madrid - Juventus 1:1, ukupno 2:3):

Kraj!

- Još malo je ostalo do kraja, oko pet minuta, Real pokušava da stvori šansu, ali gosti se odlično brane. Umalo i da Juventus povede u 88. minutu! Iznenada se ukazala šansa Pogbi, ali je šutirao pravo u Kasiljasa...

- Alegri pojačava odbranu. Umesto Andree Pirla od 79. minuta na terenu je Andrea Barzalji.

- "Nebeski skok" Gereta Bejla u 72. minutu, posle centaršuta Ronalda sa leve strane, međutim, nije uspeo Velšanin da spusti loptu u gol, već je šutirao malo iznad prečke.

- Juventus igra mnogo bolje u drugom poluvremenu kada je reč o napadu, posebno posle izjednačujućeg gola, ali u odbrani i dalje "duva". Videćemo da li će Madriđani uspeti to da iskoriste.

- Iker Kasiljas je sačuvao Real u igri! U 70. minutu Klaudio Markizio je bio "oči u oči" sa golmanom Madriđana, gađao je dalji ugao, ali ga je iskusni Kasiljas sjajno "pročitao".

- Izmena u napadu Reala. Od 67. minuta umesto Benzeme igraće Havijer Ćićarito Ernandez.

- Fantastična akcija Realovih igrača i šteta što nije pogodak (bez obzira za koga navijate). Isko je dodao do Rodrigeza, on petom "izbacio" Marsela, koji je na prvoj stativi uočio Bejla, ali je njegov volej bio "za dlaku" neprecizan... Šteta!

- GOOL! Juventus je izjednačio u 57. minutu, a kao i u Torinu, strelac je Alvaro Morata, igrač ponikao u Realu! Napadač gostiju najbolje se snašao u gužvi posle glavom spuštene lopte Pola Pogbe. Prethodno je bio korner za Juventus, domaći igrači uspeli su na kratko da otklone opasnost, ali je lopta brzo vraćena u njihov kazneni prostor...

- Konačno jedna ozbiljna šansa pred golom Reala, mada je i ona poništena zbog ofsajda u kojem se, nema dileme, nalazio Alvaro Morata posle prodora Vidala. Bilo je to u 55. minutu.

- I u drugom delu utakmice Real je opasniji. Moraće nešto da se promeni u igri Juventusa ukoliko žele plasman u finale.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Poluvreme. Real je mnogo bolji i zasluženo vodi.

- Rodrigez je uspeo da iznudi penal za Real, ali je u 44. minutu dobio žuti karton pošto je pokušao da iscenira prekršaj Vidala u kaznenom prostoru. Kao i kod prethodne odluke, kada je pokazao na belu tačku, sudija Jonas Erikson opet je doneo ispravnu odluku.

- Ljut je Đanluiđi Bufon na saigrače iz odbrane, pošto su dozvolili igračima Reala da zaprete dva puta u kratkom roku. Prvo Ronaldo, a potom i Benzema, ali je oba puta lopta pogodila spoljni deo mreže. Još pet minuta do poluvremena.

- Real mnogo bolji u prvih pola sata meča! Madriđani imaju rezultat koji im odgovara, ali konstantno napadaju i ne dozvoljavaju rivalu da dođe do daha.

- Žaliće fudbaleri Reala za prilikom iz 29. minuta! Imali su kontru "tri na dva", Benzema je proigrao Ronalda koji je utrčavao po levoj strani, Portugalac se sjajno oslobodio Lihtštajnera, ali umesto da šutira, pokušao je da "nabaci" loptu saigraču na glavu, što je omogućilo Kjeliniju da otkloni opasnost...

- GOOOL, 1:0! Real Madrid vodi od 23. minuta golom Kristijana Ronalda iz penala.


- Penal za Real Madrid u 22. minutu! Đorđo Kjelini je oborio Hamesa Rodrigeza, a sudija Erikson pokazao na belu tačku. Opravdano.

- Odličan šut Bejla u 21. minutu, ali još bolja "parada" Bufona!

- Posle skoro 20 minuta igre Real vodi u šansama, ali golova nema. Juventus vreba priliku iz kontre, a jednom je uspeo i da zapreti kada je Vidal šutirao sa distance. Madriđani "pletu mrežu", ali im nedostaje završni pas ili šut.

- Isko se lepim "lažnjakom" oslobodio Evre, ali je onda pokušao sa ivice kaznenog da lobuje Bufona. Učinio je to prilično loše.

- Arturo Vidal je u 14. minutu demonstrirao snažan šut koji poseduje, ali je Kasiljas uspeo da odbrani udarac upućen po zemlji, sa oko 18 metara.

- Pokušao je Kristijano Ronaldo u 11. minutu da savlada Bufona iz slobodnog udarca, ali je Arturo Vidal, koji je bio u "živom zidu" uspeo da zakači loptu i pošalje je iznad prečke.

- Velika šansa za Real u 6. minutu! Benzema se sjajno oslobodio Lihtštajnera, ali je šutirao levom nogom prilično neprecizno.

- Dobar napad Reala već u prvom minutu! Marselo je prošao po levoj strani, a Bejl šutirao glavom, ali preko gola.

- Navijači Real Madrida igrače su po izlasku na teren dočekali sjajnom koreografijom.

- Meč sudi Jonas Erikson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC