• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Vašarsko osvjetljenje, sudija loš

Zvezda nezadovoljna suđenjem i zato što je utakmica protiv Napretka u Kruševcu odigrana pod lošim osvjetljenjem. Oduzela i TV prava na svoje mečeve!

 ZVEZDA: Vašarsko osvjetljenje, sudija loš Izvor: MONDO

Nije prošlo ni 24 časa od utakmice Napretka i Crvene zvezde (1:1), a beogradski klub objavio je saopštenje, u kojem je izrazio nezadovoljstvo suđenjem Milenka Vukadinovića, ali i time što je dozvoljeno da se utakmica odigra pod "vašarskim osvetljenjem".

Uprava Zvezde poručila je zato Zajednici superligaša i čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, da više neće dozvoliti direktne televizijske prenose njenih utakmica, uključujući i "vječiti derbi", dok ne budu riješena neka "otvorena pitanja" u vezi sa domaćim takmičenjem.

U saopštenju Zvezde kritikovan je glavni sudija meča Milenko Vukadinović, za kojeg je navedeno da mu "nije prvi put da ošteti" Zvezdu, a jednom je, ističe se u saopštenju, skinut sa liste sudija zbog "tendencioznog suđenja" crveno-bijelima.

"Postoji mnogo događaja u vezi sa izborom ovog sudije, njegovim ponašanjem, kao i onim što se dešavalo prije i tokom utakmice, o kojima ćemo obavijestiti nadležne organe naše fudbalske i sudijske organizacije", navodi se u saopštenju.

Zvezda, međutim, nije precizirala kako je to sudija Vukadinović oštetio crveno-bijele, a na nama je da nagađamo da je to vjerovatno zbog situacije u kojoj je fudbaler Napretka igrao rukom, a crveno-bijeli tražili penal.

Ujedno, Zvezda je zatražila odgovornost Zajednice superligaša što je dozvolila da se utakmica u Kruševcu odigra "pod vašarskim osvjetljenjem", koje nije adekvatno za odigravanje fudbalskih utakmica.

"Prije utakmice su delegat i predstavnici našeg kluba skrenuli pažnju da osvjetljenje nije adekvatno i da ne omogućava regularno odigravanje utakmice. Odlukom Zajednice prvoligaša utakmica je ipak odigrana", dodaje se u saopštenju.

Fudbaler Zvezde Marko Blažić čak je izjavio da je zbog lošeg osjvetljenja utakmica trebalo da bude odložena!

"Nesrećno smo primili gol, a suđenje zaista neću da komentarišem. Teren je bio katastrofalan, osvjetljenje još gore. Ako mene pitate, utakmica je trebala da se odloži, jer su uslovi za igru bili nemogući. To je prouzrokovalo sve što se dogodilo i smatram da smo zbog toga propustili trijumf. Malo smo se povukli, ali opet moram da se vratim na reflektore. Lopta se po lijevoj strani praktično nije ni vidjela", tvrdi Blažić.

Zvezda je zatražila sastanak sa predsjednikom FSS Tomislavom Karadžićem i predsjednikom Zajednice superligaša Branislavom Babarogićem, koji je inače njen kadar, kako bi se, navode crveno-bijeli, "riješila neka otvorena pitanja u vezi sa domaćim takmičenjem".

Klub iz Ljutice Bogdana predlaže da sastanak bude održan poslije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo između Srbije i Francuske, 9. septembra, jer ona "brine i o interesu srpskog fudbala, za razliku od onih koji su kreirali skandal u Kruševcu".

I na kraju, prijetnja Crvene zvezde:

"Zbog svega što se desilo u Kruševcu, Crvena zvezda povlači ustupljena TV prava Zajednici prvoligaša i neće dozvoliti direktne televizijske prenose utakmica koje se odigravaju na našem stadionu, uključujući i 'vječiti derbi'. Ova odluka će važiti do razjašnjavanja svih spornih pitanja sa Zajednicom prvoligaša".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC