• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da mali fudbal više ne bude mali

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Projekat "Fudbalski grad" nastoji mladima da predstavi ulični fudbal u modernom smislu, a glavni cilj ove manifestacije je sanacija dječijih igrališta. Planirano je da budu obnovljena igrališta u Banjaluci, Bijeljini i Istočnom Sarajevu.

 Da mali fudbal više ne bude mali Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Manifestacija "Fudbalski grad 2015" ove godine biće održana u tri grada Republike Srpske - Banjaluci, Bijeljini i Istočnom Sarajevu, a glavni cilj ovog projekta biće obnova dječijih igrališta. Sredstva koja budu skupljena od donatora i pokrovitelja manifestacije biće usmjerena za sanaciju sportskih igrališta.

"U gradovima u kojima se održava manifestacija, nastojaćemo da se popravi po jedno dječije igralište. Ta igrališta ostaće gradovima kao trajni poklon organizatora", poručio je Sergej Močević, izvršni direktor manifestacije i predsjednik udruženja Centar za edukaciju, omladinu i sport (CES), koje je organizator ovog projekta.

Ove godine u sklopu manifestacije biće održana brojna dešavanja.

KOTIZACIJA

Za razliku od većine fudbalskih turnira, za "Fudbalski grad 2015" ne postoji kotizacija, bar ne u novčanom smislu. Naime, sve ekipe za prijavu moraće da sakupe 60 čepova bilo koje ambalaže Jelen piva, koje je sponzor manifestacije. Prijave se mogu dostaviti elektronskim putem na sajtu www.fudbalskigrad.com

"'Fudbalski grad' nastavak je prošlogodišnjeg turnira u uličnom fudbalu. Tokom manifestacije biće organizovano nekoliko dešavanja, a centralni dio biće turnir 'Jelen kup' u uličnom fudbalu. Po prvi put ove godine na našim prostorima biće održan oktagon turnir 'jedan na jedan' u fudbalskom kavezu, zatim 'Igre bez granica' - takmičenje očeva i sinova u različitim disciplinama (kviz znanja, žongliranje loptom, stoni fudbal i sl.), te turnir u Playstationu (FIFA 2015 i PES 2015). Tokom trajanja manifestacija obezbijeđene su brojne nagrade za posjetioce", dodao je Močević.

Istaknute fudbalske ličnosti biće promoteri turnira, koje ove godine nosi slogan "Da mali fudbal više ne bude mali". Među njima su Savo Milošević, Milorad Mažić, Milovan Rajevac, Mladen Krstajić i Vladan Grujić.

"Manje-više svi fudbaleri počeli su igrati fudbal na ulici. Prošle godine bio sam promoter prvog turnira, gdje je sve bilo organizovano na besprijekoran način. Vjerujem da će ove godine to biti još bolje i da će se odazvati veliki broj djece, a neke od njih da ćemo uskoro gledati u dresu Borca", rekao je Vladan Grujić, fudbaler Borca i jedan od najuspješnijih igrača banjalučkog premijerligaša u posljednjih petnaestak godina.

Manifestaciju "Fudbalski grad 2015" podržali su Fudbalski savez Republike Srpske (FSRS) i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS.

"FSRS kao strukovna fudbalska organizacija RS prepoznala je ovaj projekat kao vid pomoći razvoju fudbala na teritoriji Srpske. Amaterski fudbal iznjedrio je veliki broj profesionalnih igrača i nakon prošlogodišnje manifestacije mnogo djece odlučilo je da se učlani u klubove, što je u interesu FSRS", naglasio je sekretar FSRS Goran Ćejić.

"Jelen kup" biće održan u Istočnom Sarajevu od 29. do 31. maja, u Bijeljini od 5. do 7. juna, te kvalifikacioni turnir u Banjaluci od 21. do 26. juna, dok je veliko finale u najvećem gradu Republike Srpske planirano za 27. jun, na kojem će učestvovati pobjednici turnira svih gradova.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

aaa

Za mladje kategorije, ucesnike junior kupa, takmicare ispod 18 godina, nema kotizacija, besplatne su, à za ucesnike Jelen kupa, igrace preko 18 godina kotizacija je 60 cepova

jao

Jao kao propagiranje zdravog života a prije toga djeco popijete 60 piva. Hoh

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC