• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Novi Pazar - uvek tvrdo i nezvesno

Autor mondo.rs

Podsećamo vas na mečeve Partizana i Novog Pazara u prethodnim sezonama koji su bili "na krv i nož".

 Partizan i Novi Pazar - uvek tvrdo i nezvesno Izvor: MN Press/arhiva

Izvor: MN Press/arhiva

Informacija koja se pojavila na jednom sajtu o tome da je navodno "dogovoren" meč Partizana i Novog Pazara, odnosno da se izražava sumnja u fer i poštenu borbu fudbalera dva kluba, podstakla nas je da se prisetimo dosadašnjih duela crno-belih i ekipe iz Novog Pazara.

Treneri oba kluba, Zoran Milinković i Milorad Kosanović, na današnjim konferencijama za novinare su saopštila da će ići na pobedu - Partizan zarad obraza, a Novi Pazar zato što želi bodove u trci za Evropom. A pre svega iz fudbalskih razloga.

Istina, Milinković je rekao da će pružiti šansu igračima koji su bili u drugom planu, kako bi sačuvao svežinu ključnih fudbalera pred finale kupa protiv Čukaričkog 20. maja, ali je rekao da i od tog, kombinovanog sastava, očekuje da igra kao da ništa još nije odlučeno.

Prethodnih sezona Partizan i Novi Pazar su igrali zanimljive, tvrde mečeve.

Partizan nikada nije pobedio u Novom Pazaru, ali ni Novi Pazar nikada nije pobedio u Humskoj!

Crno-beli su tri puta do sada bili domaćini Pazaru i ostvarili su sve tri pobede, uz gol-razliku 12:4. Sve četiri utakmice u Novom Pazaru završene su nerešeno (gol-razlika 2:2).

Kad god su igrali u Novom Pazaru, Partizanu su bili neophodni bodovi u trci za titulom.

Igrali su Novi Pazar i Partizan 3. marta 2012. godine. Meč je završen 1:1.

Najviše prašine podiglo se posle 1. kola šampionata u sezoni 2013/14. Tada je Partizan jedva pobedio Novi Pazar (4:3), iako su gosti došli desetkovani, sa samo 11 igrača. Partizan je tu utakmicu dobio uz pomoć sudija. Novi Pazar se "isprsio" u Humskoj, na poluvremenu je vodio 2:1...

Nerešeno (0:0) je bilo i 22. februara 2014. godine. Partizanu su bili potrebni bodovi, ali je sa tim bodom dozvolio Crvenoj zvezdi da ga pretekne. Bila je to najava osvajanja titule crveno-belih posle šest uzastopnih šampionskih trofeja Partizana.

Poslednji put su se susreli u novembru 2014. godine, odnosno u tekućoj sezoni. Bilo je 1:1, a Partizan je umesto šest bodova prednosti imao +4 u odnosu na Crvenu zvezdu. Bila je to utakmica po užasnom terenu, a obeležili su je incidenti, kada je tadašnji trener Partizana Marko Nikolić pogođen petardom.

U delu javnosti postoji priča o tome kako je Novi Pazar "Partizanov klub", ali svi ovi gore navedeni podaci to demantuju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC