• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksić: Moram da zaboravim Englesku

"Sada je neophodno da zaboravim Englesku i posvetim se srpskom fudbalu", kaže Danijel Aleksić poslije boravka u Mančester sitiju.

 Aleksić: Moram da zaboravim Englesku  Izvor: MONDO

Nije lako potpisati za engleski tim... Čak i kada se dva kluba dogovore, menadžer obezbijedi uslove za svog štićenika i ovaj se sa time složi, dogovori se način isplate, kao i predoči uloga u timu, postoji dodatna prepreka - radna dozvola.

Zakoni u Velikoj Britaniji su neumoljivi, a kada su fudbaleri iz inostranstva u pitanju, da bi zaigrali u Engleskoj neophodno je da budu standardni seniorski reprezentativci tokom dvije godine i da u tom periodu odigraju 75 odsto utakmica reprezentacije...

Izuzeci, odnosno igrači koji nisu ispunili te kriterijume, a dobili su radnu dozvolu su rijetki.

Danijel Aleksić je najbolji mladi fudbaler Srbije i jedan od najboljih igrača Evrope u svom uzrastu. Za takvog, bogati Mančester siti bio je spreman da plati sedam miliona evra još ovog ljeta, iako su u klub došli Karlos Tevez, Emanuel Adebajor, Krejg Belami, Roke Santa Kruz, a od ranije tamo je i Robinjo.

Novac bi vjerovatno legao na račun FK Vojvodina da Aleksić sa svojih 18 godina nije premlad da bude seniorski reprezentativac Srbije. Nije dobio radnu dozvolu i umjesto promocije u Sitiju, vratio se u Vojvodinu, tačnije produžio pravo kod selektora mlade reprezentacije Ratomira Dujkovića. Zajedno će napasti Slovake na startu kvalifikacija za EP 2011. godine u Danskoj.

"Super sam se proveo! Očekujem da će mi ovo iskustvo mnogo značiti", kaže Aleksić, koji je rođen 30. aprila 1991. godine u Puli.

"Osjetio sam izbliza engleski fudbal i uvjerio se da nije tako nedostižan, kako se čini u televizijskim prenosima".

Aleksić je odradio i dva treninga sa Mančester sitijem.

"Jednom sa prvotimcima, jednom sa rezervnim timom. Najviše mi se dopao Belami. Sjajan je napadač, brz kao metak, nepredvidiv u duelima. Što se mene tiče, pokazao sam koliko mogu i to, rečeno mi je, zadovoljava kriterijume velikog kluba. Rekli su mi da uz vrhunski rad imam mnogo prostora za napredak", prenosi utiske Aleksić, koji je prošle sezone postigao nekoliko prelijepih golova za Vojvodinu, a po svemu sudeći će i ove...

Malo poslije Aleksića, u Vojvodinu će stići i pismo Mančester sitija.

"Nije praksa u velikim klubovima da se žuri. Kako mi je rečeno, Mančester siti će uskoro poslati pismo na adresu Vojvodine i u njemu izijeti šta planira u vezi sa mnom".

Do tada...

"Od mene najviše zavisi. Sada je neophodno da zaboravim Englesku i posvetim se onome što me čeka u srpskom fudbalu. Radujem se odličnim rezultatima Vojvodine, a biće još ljepše ako budem dobio više prostora za igru. Uostalom, i poziv Ratomira Dujkovića doživljavam kao priznanje i šansu", rekao je jedan od bisera srpskog fudbala.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC