• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Binić: Ako Zvezda hoće, igraćemo opet!

"Ne priliči presjedniku najtrofejnijeg i najvećeg srpskog kluba da se tako ponaša", obratio se Dragiša Binić bivšem saigraču Vladanu Lukiću.

 Binić: Ako Zvezda hoće, igraćemo opet!  Izvor: MONDO

Predsjednik FK Napredak i nekadašnji as Crvene zvezde, Dragiša Binić, brzo i oštro je odgovorio crveno-bijelima za optužbe da je meč 3. kola Jelen Superlige odigran u neregularnim uslovima, ali i da je suđenje bilo loše.

Iz Ljutice Bogdana saopštenjem su se požalili na nekoliko stvari vezanih za okolnosti pod kojim je odigran meč Napredak - Crvena zvezda (1:1), a čelnicima Zvezde najviše je zasmetalo što je montažno osvetljenje ostavilo dobar dio terena pod Bagdalom u polu-mraku.

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić izjavio je:

"Nije ovo privatna liga pa da neko odlučuje po svom ćeifu!", poručio je Adžić, a izjava je bila upućena generalnom sekretaru Zajednice superligaša Miodragu Jankoviću, koji je između ostalih, po tvrdnjama Zvezdaša, dao zeleno svijetlo da se meč odigra pred skoro 10.000 navijača na stadionu.

"Valjda postoje propisi i pravila, odnosno zna se koliko je osvetljenje neophodno da bi se odigrao regularan meč", dodao je Adžić, koji je opleo i po sudijama.

"Jeste da nismo igrali sjajno, ali ne možemo da pređemo preko činjenice da glavni arbitar, umjesto faula za nas, dosudi kontra faul, koji je prethodio golu za izjednačenje. Takođe i da na perfidan način u posljednjih deset minuta vodeći brigu o najsitnijim detaljima, ne dozvoli da se igra razvije", objasnio je Adžić.

Optuženi Janković prokometarisao je:

"Službena lica su konstatovala da je sve bilo u redu, međutim, očigledno je da svijetlost nije bila dovoljna. Pod ovakvim uslovima više nećemo dozvoliti odigravanje utakmica u večernjim terminima".

U rupu, koja je iskopana zbog famoznih "putujućih reflektora", koje je tražila i Vojvodina za meč 6. kola protiv Crvene zvezde, uskočio je i Binić.

"Kao srpski domaćin trudio sam se da Zvezdinu delegaciju ugostim na najbolji način. Obezbijedili smo im lože, mjesta koliko su tražili, priredili koktel, jer Zvezda je i moj klub. Da je njihov predsjednik Lukić na utakmici, saznao sam tek pošto se dogodio incident. Ne priliči takvo ponašanje prvom čovjeku našeg najtrofejnijeg i najvećeg kluba", pecnuo je Binić bivšeg saigrača, koji je navodno u društvu Adžića poslije utakmice verbalno napao prvog čovjeka sudijske komisije FSS Bogoljuba Stepanovića.

"Za 90 minuta igre, oni su bukvalno jednom šutirali u okvir gola. Oba pogotka smo mi dali", kaže Binić i ističe da je sudija Vukadinović oprostio crveni karton kapitenu Crvene zvezde Nikoli Lazetiću.

Trener i igrači Crvene zvezde žalili su se na kvalitet terena i prije svega reflektore...

"Teren je bio isti i za njih i za nas. Spreman sam, u koliko postoji bilo kakva mogućnost u normativnim aktima, da odigramo novu utakmicu", poručio je preko "Sportskog žurnala" Dragiša Binić, predsjednik FK Napredak.

Inače, arbitar Milenko Vukadinović prijavio je u zapisniku trenera Crvene zvezde Vladimira Petrovića Pižona da ga je verbalno vređao poslije utakmice, tako da će Pižon morati pred zamjenika disciplinskog sudije Zajednice Superlige Drakčeta Dimitrijevića koji će tražiti objašnjenje.

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC