• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vest Hem i Man. Junajted mogu da izbace Njukasl!

Autor mondo.rs

Biće burno, burno u poslednjem kolu Premijer lige.

Već eliminisani Kvins Park Rendžers, koji će u Čempionšip naredne sezone sa već prežaljenim Barnlijem, uživao je u tome što je produžio agoniju Njukasla i naterao navijače velikog kluba da strepe do poslednjeg, 90. minuta sezone.

Iako su gosti poveli u Londonu, u utakmici pretposlednjeg, 37. kola Premijer lige: Kvins Park Rendžers - Njukasl 2:1 (0:1).

Ekipa Džona Karvera, koja u poslednjih deset kola ima jedan osvojen bod i to prošlog vikenda na "Sent Džejmsu" protiv Vest Broma, ovog puta može i mora da slavi ekipu Totenhema, koja je na "Lejnu" pobedila Hal i ostavila ga ispod crte, sa dva boda manje od Njukasla.

U poslednjem kolu, Njukasl koji nije pobedio nikoga od 28. februara, dočekuje Vest Hem, dok Hal igra kod kuće protiv Mančester junajteda. Kombinacija "iksa" u Njukaslu i "keca" u Halu značila bi da će Njukasl junajted naredne sezone igrati u Čempionšipu, jer ima daleko goru gol-razliku od "tigrova" sa severa.

Bivši selektor Srbije Dik Advokat nadomak je da izvuče Sanderlend iz neprijatne situacije iako beleži tek poneki remi. Bod protiv Lestera, koji se fantastičnom serijom rezultata izvukao i opstao u sezoni povratka u elitu, doveo je Sanderlend u situaciju da bodom u poslednje dve utakmice obezbedi opstanak.

Dve, jer "crne mačke" u sredu prvo moraju da nadoknade zaostali meč sa Arsenalom, a onda i ugoste šampiona Čelsi.

S obzirom na to da je u Sanderlendovom slučaju u igri još šest bodova, a da im je potreban jedan, može da se kaže da je sve u njihovim rukama, međutim imena protivnika i stadioni na kojima se igra govore sasvim suprotno...

Hal, iako je trenutno sa dva boda manje od Njukasla i tri od Sanderlenda, nema mizerne šanse za opstanak, jer ima bolju gol-razliku od dva velika rivala sa severo-istoka Engleske, tako da je "sve" što ekipa Stiva Brusa mora da uradi u poslednjem kolu - da pobedi Junajted i sačeka dobre vesti sa "Sent Džejmsa", "Emirejtsa" ili "Stamford bridža".

U prvoj utakmici dana, Aston Vila je doživela debakl u Sautemptonu, gde je primila šest golova i tako obezbedila najgoru gol-razliku u odnosu na sve rivale u borbi za opstanak, ali su Vilijani sa 38 bodova ostali van domašaja Hala.

isto važi i za ekipu Lestera, koja je u jednom trenutku imala pet pobeda u nizu i uspela da nadoknadi sve propušteno u prvom delu sezone.

REZULTATI 37. KOLA:

Sautempton - Aston Vila 6:1 (5:1)
/Mane 13, 14, 16, Long 26, 38, Pele 81 - Benteke 45+3/

Barnli - Stouk 0:0

KPR - Njukasl 2:1 (0:1)
/Filips 54, Fer 61 - Rivije 24/

Sanderlend - Lester 0:0

Totenhem - Hal 2:0 (0:0)
/Čadli 54, Rouz 61/

Vest Hem - Everton 1:2 (0:0)
/Dauning 62 – Osman 68, Lukaku 90+3/

Liverpul - Kristal Palas 1:3 (1:1)
/Lalana 26 - Pančeon 43, Zaha 60, Marej 90+1/

U nedelju:

Svonsi - Mančester siti 14.30
Mančester junajted - Arsenal 17.00

U ponedeljak:

VBA - Čelsi 21.00

TABELA: Čelsi (-1) 84, Mančester siti (-1) 73, Arsenal (-2) 70, Mančester junajted (-1) 68, Liverpul 62, Totenhem 61, Sautempton 60, Svonsi (-1) 56, Stouk 51, Vest Hem 47, Everton 47, Kristal Palas 45, VBA (-1) 41, Lester 38, Aston Vila 38, Sanderlend (-1) 37, Njukasl 36, Hal 34, KPR 30, Barnli 29.

KO S KIM DO KRAJA:

*napomena: velikim slovima naznačena su gostovanja.

BARNLI: ASTON VILA

KVINS PARK RENDŽERS: LESTER

HAL SITI: Mančester junajted

LESTER: Kvins Park Rendžers

NJUKASL: Vest Hem

ASTON VILA: Barnli

SANDERLEND: ARSENAL, ČELSI

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC