• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donji Srem ispao, Vojvodina u Evropi!

Autor mondo.rs

Voždovac nastavio seriju, Spartak slavio na Banjici, Jagodina u grupi od pet timova koji će pokušati da izbegnu "baraž" za opstanak.

 Donji Srem ispao, Vojvodina u Evropi! Izvor: MN PRESS

Donji Srem izgubio je na svom stadionu od Napretka rezultatom 1:2 i posle tri sezone će se ponovo takmičiti u Prvoj ligi Srbije, zajedno sa kragujevačkim Radničkim 1923!

"Čarapani" su vodili 2:0, Aleksandar Stanisavljević smanjio, ali Pećinčani u poslednjih pola sata nisu stigli do remija nade, a kamoli do preokreta kojim bi u zonu direktnog ispadanja gurnuli upravo Napredak.

Vojvodina je trijumfom na Banovom brdu (0:1, strelac Gaćinović) osigurala četvrto mesto, ispred Novog Pazara, što znači da će u julu zajedno sa Crvenom zvezdom i Čukaričkim - ujedno i finalistom Kupa - braniti čast Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Mečevi poslednjeg kola, u nedelju, odlučiće učesnika plej-auta, koji će za mesto u eliti naredne sezone morati da igra dvomeč sa trećeplasiranom ekipom PLS.

U najboljoj poziciji je Voždovac (33 boda), koji je protiv Borca (32) stigao do pete pobede u šest utakmica, a u narednih osam dana strepeće još Jagodina (32), Napredak (31) i Spartak (31).

Jagodina je u Kragujevcu odigrala samo 0:0, što znači da "ćurani" ne znaju za trijumf već osam kola (šest poraza i dva remija)!

Utešni podatak za pulene Sima Krunića je da u 30. kolu dočekuju OFK Beograd, kome bodovi nisu potrebni, tako da bi do spasonosne pobede mogli da stignu na puku želju...

Spartak je preko Nemanje Milića savladao Rad na Banjici i prekinuo seriju "građevinara" od sedam pobeda u ulozi domaćina. Iz Donjeg Srema tokom nedelje su najavljivali upravo takav ishod, na njihovu štetu, pa će narednih dana biti zanimljive i reakcije iz Pećinaca...

REZULTATI 29. KOLA:

Partizan - Novi Pazar 1:1 (1:1)
/Šaponjić 42 - Pavlović 20/

OFK Beograd - Crvena zvezda 2:4 (0:1)
/Zarubica 55, Cuckić 58 - Lazović 35, 65, Orlandić 51, Savićević 90/

Čukarički - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Gaćinović 43/

Mladost Lučani - Radnički Niš 1:0 (0:0)
/Gavrić 65/

Voždovac - Borac Čačak 1:0 (0:0)
/Adamović 60/

Donji Srem - Napredak 1:2 (0:1)
/Stanisavljević 63p - Urošević 8, Lemajić 54p/

Radnički 1923 - Jagodina 0:0

Rad - Spartak 0:1 (0:0)
/Milić 55/

TABELA: Partizan 70, Crvena zvezda 61, Čukarički 57, Vojvodina 49, Novi Pazar 44, Mladost 40, Rad 40, OFK Beograd 39, Radnički Niš 36, Voždovac 33, Borac 32, Jagodina 32, Napredak 31, Spartak 31, Donji Srem 26, Radnički 1923 19.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (24. aprila): Borac - Partizan, Zvezda - Mladost, Jagodina - OFK Beograd, Napredak - Rad, Novi Pazar - Donji Srem, Radnički Niš - Voždovac, Spartak - Čukarički, Vojvodina - Radnički 1923.

Izvor: MN PRESS IZ MINUTA U MINUT

18.50 OFK BEOGRAD - CRVENA ZVEZDA 2:4 Konačan rezultat postavlja "rezervista" Vukan Savićević.

18.29 OFK BEOGRAD - CRVENA ZVEZDA 2:3 Tandem Orlandić - Lazović zaslužan je za treći gol i novo vođstvo crveno-belih na neutralnom terenu na Vračaru.

18.26 DONJI SREM - NAPREDAK 1:2 Gol nade za Pećinčane postiže Aleksandar Stanisavljević, iz trećeg penala kojeg je Milorad Mažić dosudio na ovoj utakmici. Još oko 25 minuta za eventualni preokret...

18.21 VOŽDOVAC - BORAC 1:0 Marko Adamović sa 20 metara vodi "zmajeve" ka petoj pobedi u poslednjih šest kola, ali videćemo da li će to biti dovoljno za opstanak...

18.19 OFK BEOGRAD - CRVENA ZVEZDA 2:2 Tri gola u vrlo kratkom vremenskom razmaku. Petar Orlandić na asistenciju Lazovića je duplirao Zvezdinu prednost, a onda su Zarubica i Cuckić ekspresno izjednačili.

18.15 DONJI SREM - NAPREDAK 0:2 Nikola Trujić je srušen u kaznenom prostoru, a Darko Lemajić sigurno izveo udarac sa 11 metara. Domaćin je sada sa "obe noge" u Prvoj ligi Srbije.

18.12 RAD - SPARTAK 0:1 Evo prvog gola u drugom poluvremenu! I na Banjici je povela ekipa kojoj su bodovi potrebniji. Vladimir Torbica je centrirao, a Nemanja Milić glavom pogodio.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović 17.51 PARTIZAN - NOVI PAZAR 1:1 Nikola Ninković glavom je pogodio prečku na centaršut Petra Grbića, a Ivan Šaponjić takođe glavom zahvatio odbitak i smestio ga u nebranjenu mrežu.

17.44 ČUKARIČKI - VOJVODINA 0:1 Mijat Gaćinović u finišu prvog poluvremena dovodi goste u vođstvo i tako "poništava" vođstvo Novog Pazara u Humskoj ulici. "Lale" su opet na putu ka Evropi.

17.35 OFK BEOGRAD - CRVENA ZVEZDA 0:1 Darko Lazović na centaršut Mihaila Ristića dovodi u vođstvo crveno-bele. Lopta je preletela štopere "romantičara" i budući ofanzivac Đenove nije imao težak posao.

17.30 PARTIZAN - NOVI PAZAR 0:1 Predrag Pavlović je lukavo izveo slobodan udarac sa levog krila i po zemlji poslao dijagonalu u mrežu novog šampiona Srbije. Novi Pazar se sa Vojvodinom bori za četvrto mesto i izlazak na evropsku scenu...

17.15 DONJI SREM - NAPREDAK 0:1 Stvari se ne odvijaju dobro po Donji Srem, čiji čelnici su prethodnih dana ukazivali na "zaveru" Rada i Spartaka, sračunatu na eliminaciju njihovog kluba.

Štoper Slobodan Urošević je doveo Napredak u vođstvo, a Marko Vučetić prethodno promašio penal za Kruševljane...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC