• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus zakucao ekser na Interov kovčeg!

Autor mondo.rs

U "Derbiju Italije", ili onome što je od njega ostalo, Vidić je skrivio penal, Handanović se obrukao, a "nerazuri" ostali bez Lige Evrope.

Fudbaleri Juventusa, sa obezbeđenom četvrtom uzastopnom titulom prvaka Italije, nisu iskoristili priliku da unište ionako jezivu sezonu najvećem rivalu Interu, iako su pred njima dva finala – Kupa Italije i Lige šampiona.

Slobodno vreme u međuvremenu, "bjankoneri" iskoristili su da skoknu na stadion "nerazura" i preokrenu tok utakmice pretposlednjeg kola Serije A posle čega je Interu ostala samo puka teorija da će naredne sezone igrati Evropu.

U nedelji u kojoj je UEFA uvela Inter u proces recesije i štednje, uz sigurne milionske kazne ukoliko ne bude rezultata, Juventus je uskratio ne mali izvor prihoda ekipi u sezoni 2015/16.

U 192. izdanju "Derby D'Italia": Inter – Juve 1:2 (1:1).

Šestim golom u mreži Juventusa, u pet nastupa protiv tog rivala, as Intera Mauro Ikardi povećao je šanse da sezonu završi kao "kapokanonjeri". Njegov 19. gol u Seriji A (Karlos Tevez iz Juventusa ima 20, ali nije igrao danas), postignut u 9. minutu, doveo je ekipu Roberta Manćinija u vođstvo protiv sastava koji je izabrao Masimilijano Alegri, a koji je zapravio bio skoro pa druga postava u odnosu na jedanaestorku koja je u sredu uveče herojski izvojevala finale Lige šampiona, u Madridu, protiv Reala.

INTER: Handanović – Dambrozio, Ranokija, Vidić, Žezus – Brozović, Medel, Kovačić, Šaćiri – Palasio, Ikardi.

JUVENTUS: Storari – Lihtštajner, Barzalji, Bonući, Padoin – Romulo, Markizio, Sturaro – Pereira – Matri, Morata.

Inter je bio bolji u prvom poluvremenu, ali je stradao u 40. minutu posle velike greške konstantno korišćenog štopera na poziciji defanzivnog veziste, Garija Medela. Čileanac je "uvalio kosku" našem Nemanji Vidiću, kojeg je na "otvorenoj livadi" lako pretrčao Alesandro Matri, Vidić je u poslednjem času pokušao klizećim startom da spase što se spasti da, ali je prema proceni sudije Doverija oborio Matrija, iako ima onih koji tvrde da je prvo oduzeo loptu napadaču Juventusa...

Bilo kako bilo, Klaudio Markizio bio je siguran sa bele tačke u 40. minutu i poravnao rezultat na 1:1.

U drugom poluvremenu, Alegrijev tim nadigrao je Manćinijev satav, u kom nije bilo suspendovanog asa Ernaneša, tvrca serije dobrih rezultata "nerazura" (pre svega pobede nad Lacijom u Rimu od 1:2), što se itekako osetilo. Slabo korišćeni Đerdan Šaćiri nije uspeo da izgradi igru "nerazura", pa su Juventini dominirali u drugih 45 minuta, ali su do pobede došli na bizaran način...

Čak ni strelac pogotka, junak eliminacije Reala Alvaro Morata, isprva nije verovao da je dao gol. Njegov drop kik sa 19 metara prošao je "kroz" nekoliko igrača oba kluba, a onda odskočio ispred "pruženog" Samira Handanovića koji se propisno obrukao – lopta ga je preskočila i završila u mreži, pa od odlaska Žozea Murinja i osvajanja čuvene "Triplete" u sezoni 2009/10, Juve je stigao do šeste pobede u deset mečeva sa Interom uz samo jedan poraz, i to onaj u Torinu (3. 11. 2012. godine, 1:3).



Igrao se 16. april 2010. godine kada je Inter golovima Daglasa Maikona i Samuela Etoa pobedio Juventus u Milanu (2:0).

Šta sve može da se promeni i dogodi u fudbalu za pet godina – Inter, vlasnik "Triplete" iz 2010. godine ispratio je Juventus, potencijanog vlasnika "Triplete" ove godine sa 31 bodom zaostatka na tabeli!?

Do daljeg, u Seriji A odnos pobeda biće 87-48-57 u korist Juventusa, odnosno 99-56-68 u svim takmičarskim duelima.

Inter je Juve dočekao sa četiri pobede i tri remija u poslednjih sedam kola, do danas Manćinijev tim nije bio poražen od 23. marta i utakmice sa Sampdorijom u Đenovi (1:0), imao je 40 minuta rezultat koji ga je skoro pa vodio u Ligu Evrope, ali...

I ova rezervna postava Alegrija bila je dovoljna da se stavi pečat na očajnu sezonu najvećeg rivala, kojeg čeka leto štednje i odricanja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC