• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đentileti zatvorio krug u Đenovi

Autor mondo.rs

Lacio naneo Sampdoriji drugi uzastopni poraz na njenom stadionu, zakoračio ka Ligi šampiona i napravio uvertiru za finale Kupa.

Argentinski štoper Santjago Huan Đentileti vratio se na teren posle osam meseci pauze zbog teške povrede kolena i imao sreću da ga lopta u gužvi pred golom u 54. minutu pogodi u cevanicu, a onda završi u mreži.

Bilo je to dovoljno da Lacio kao gost savlada Sampdoriju rezultatom 0:1 (0:0) i probije se na drugo mesto, sa dva boda više od Rome, koja u nedelju uveče dočekuje Udineze.

Đentileti, koji je prošle godine sa San Lorencom osvojio Kup Libertadores pa potpisao za "bjankoseleste", u septembru se povredio upravo na stadionu Luiđi Feraris, u okršaju sa Đenovom.

Igrom slučaja i vratio se fudbalu na istom mestu, na način kakav je samo mogao da poželi.

"Naravno da sam razmišljao o povredi, ali osećao sam se dobro i želeo sam da igram. Hvala bogu što sam dao gol, u Đenovi je uvek teško doći do bodova. Sada se okrećemo finalu Kupa protiv Juventusa, a posle ćemo se okrenuti Romi", rekao je Đentileti.

Finale Kupa Italije igra se u sredu na Olimpiku, tako da će Lacio biti domaćin novom-starom prvaku države. Posle toga sledi direktan obračun za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, gde već u maju može da se nađe samo jedan od gradskih rivala.

Onaj drugi moraće da "odbije" Napoli, kako bi šansu za prolaz u kontinentalnu elitu potražio kroz plej-of rundu kvalifikacija, tokom druge polovine avgusta.

Sampdorija se nesrećnim porazom, posle mnogo promašenih šansi pri rezultatu 0:0, udaljila od plasmana u Ligu Evrope, mada je i dalje "tu negde", pošto će joj biti dovoljna i sedma pozicija na kraju "kalča".

Tim Siniše Mihajlovića do pre dve nedelje je uz Juventus bio jedini u Seriji A bez poraza kao domaćin, a onda je izgubio dva derbija sa po 1:0...

Lacio je posle postignutog pogotka bio bolji tim i mogao je bar da udvostruči vođstvo. Filip Đorđević u 70. minutu je zamenio Miroslava Klosea, a jedan njegov šut izbijen je sa gol-linije.

REZULTATI I PAROVI 36. KOLA:

Inter - Juventus 1:2 (1:1)
/Ikardi 9 - Markizio 43p, Morata 83/

Sampdorija - Lacio 0:1 (0:0)
/Đentileti 54/

u nedelju:

Sasuolo - Milan 12.30
Torino - Kjevo 15.00
Verona - Empoli
Atalanta - Đenova
Kaljari - Palermo
Roma - Udineze 20.45

u ponedeljak:

Fiorentina - Parma 19.00
Napoli - Ćezena 21.00

TABELA: Juventus (+1) 83, Lacio (+1) 66, Roma 64, Napoli 60, Fiorentina 55, Sampdorija (+1) 54, Đenova 53, Inter (+1) 52, Torino 48, Milan 46...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC