• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Vidjeće Francuzi od čega smo

Odbrojavanje je počelo! Još osam dana do utakmice decenije, još osam dana do odgovora - da li će "orlovi" sa najviše kote odletjeti u Južnu Afriku.

 "Orlovi": Vidjeće Francuzi od čega smo Izvor: MONDO

Prvi septembar je prvi dan škole. Simbolično, prvog dana septembra fudbaleri srpske reprezentacije okupili su se u Kovilovu, pred najvažniji test ove sezone - utakmicu sa Francuskom, 9. septembra na stadionu Crvene zvezde.

"Francuska jeste vrhunska ekipa, ali i Srbija ima zaista kvalitetnu reprezentaciju i imam maksimalno povjerenje u te momke. Oni su i zaslužili da budu u ovoj situaciji, da samo odlučuju o svojoj sudbini", rekao je selektor Radomir Antić na konferenciji za novinare u Kovilovu.

"Fudbalska tradicija Francuza biće samo veliki motiv za moje igrače da se potvrde na jednoj velikoj utakmici... Osjećam i podršku javnosti, a siguran sam da će i igrači u toj pravoj situaciji uspeti da odgovore zadatku", istakao je selektor "orlova".


Optimizam u srpskom timu dodatno je podgrijan poslije dobrih partija gotovo svih reprezentativaca na početku sezone.

"Zadovoljan sam što su mi se igrači još jednom okupili sa osmjesima", naveo je Antić svjestan činjenice da je u problematičnoj situaciji samo golman Vladimir Stojković, i dalje član Sportinga iz Lisabona u kojem ne dobija šansu da brani.

Za srpske reprezentativce dileme nema šta ovaj meč predstavlja za njih.

"Igramo meč godine i svi smo uzbuđeni. Znamo šta nas očekuje. Znamo i za euforiju među navijačima i sa nestrpljenjem čekamo početak", rekao je novinarima prvotimac berlinske Herte Gojko Kačar.


Slično mišljenje iznio je i novi član engleskog Vulverhemptona Nenad Milijaš. "Čeka nas velika i važna utakmica, ali i dalje sami krojimo svoju sudbinu. Jesu Francuzi opasna ekipa, ali opasni smo i mi", istakao je Milijaš.

Odbrambeni fudbaler Sevilje Ivica Dragutinović osvrnuo se i na prepoznatljivi "4-4-2" sistem Francuza zbog koga mediji danima raspravljaju o imenima dvojice napadača u startnoj postavi.

"Koliko sam shvatio (Karim) Benzema sigurno neće igrati, pa očekujem (Tijerija) Anrija i (Nikolu) Anelku. Čuo sam da je u dobroj formi i (Andre-Pjer) Žinjak koga ne poznajem. Ali i ne vjerujem da će na
ovako važnoj utakmici dati šansu tako mladom igraču", rekao je Dragutinović.

Napadač Nikola Žigić nije previše obazirao na pitanja o protivničkoj navali. "Koliko god da je njihov napad dobar, naša odbrana je bolja", naglasio je Žigić.

Francuskog reprezentativca za saigrača u klubu ima Zoran Tošić, koji u Mančester junajtedu igra sa Patrisom Evrom. Njih dvojica su razgovarali poslije prošlomjesečne prijateljske utakmice Srbije i
Južne Afrike, na kojoj su "orlovi" pobijedili sa 3:1, a Tošić postigao dva gola.

"Rekao mi je da ni slučajno ne ulazim u igru", rekao kroz osmjeh Tošić uz opasku da mu je potrebno da i u Mančesteru pruži neku partiju poput one iz duela sa Južnom Afrikom, kako bi se izborio za
mjesto u timu.

"Najbitnije da budemo na zemlji, kao što smo i do sada bili. Francuzi jednostavno nemaju izbor. Oni moraju da pobijede i pod velikim su pritiskom", nastavio je Tošić o utakmici sa Francuskom.

Tenziju oko tabora "trikolora" osjetio je i Milan Jovanović, sada član Standarda iz Liježa, koji je ranije igrao u Francuskoj.

"Slali su novinare kod mene, raspitivali se o utakmici. Naravno da sam im prepustio ulogu favorita, govorio o njima u superlativima. A šta mislim? Mislim da ćemo pobijediti", istakao je Jovanović.
Srbija je trenutno na prvom mjestu na tabeli Sedme grupe evropske zone kvalifikacija sa 18 bodova osvojenih na sedam utakmica. Druga je Francuska, koja je na šest utakmica osvojila 13 bodova. Francuzi će četiri dana pred duel sa Srbijom u Parizu igrati i sa Rumunijom.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC