• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako probuditi Bejla? Rednap ima predlog

Autor mondo.rs

Novinari španskog lista intervjuisali engleskog menadžera i pitali ga da šta se događa sa njegovim nekadašnjim igračem. Objasnio je kako mu je on pomagao i dao savet Madriđanima.

Hari Rednap (68), bivši menadžer Totenhema, jedan je od trenera koji najbolje poznaju šta i koliko može Geret Bejl. Trenirao ga je od 2008. do 2012.

Pod njegovim vođstvom, Velšanin je stekao reputaciju najskupljeg igrača Premijer lige. Počeo je kao levi bek, pa zaigrao na nekoliko ofanzivnijih pozicija. Iako ga je i Rednap pre svega video kao defanzivca, uvideo je svoju grešku, pa zaslužio da mu mnogi aplaudiraju i čestitaju.

Novinari "Marke" pozvali su, stoga, iskusnog trenera i pitali ga za razloge trenutne, jako loše forme njegovog bivšeg igrača.

Rednap je podsetio na epizodu sa početka Bejlove karijere u Totenhemu.

"Bio je potpuno demotivisan i nije imao veru u sebe. U prve 24 utakmice nije ostvario pobedu. Okrenuo se sebi i radio na snazi. Posle tog perioda, zaigrao je kao krilo i povremeno bi imao potpunu slobodu da stoji gde god hoće. Nijedan menadžer Premijer lige nije imao takvog igrača", rekao je Englez španskim novinarima.

Šta bi Velšanin trebalo da igra u Realu?

"Za mene, Bejl je kao Kristijano. Morate mu dodati loptu. Kada je dobio, osvojiće metar, pa još jedan i doći do mesta sa kojeg može da šutne snagom koju niko ne poseduje. Istovremeno, može i da predribla defanzivce. Malo igrača ima takav kvalitet. Opet bih mu dao svu slobodu", objašnjava Rednap.

Međutim, kako ove sezone Bejl igra, teško je uopšte zamisliti da je i dalje u stanju da dribla, prolazi čuvare i postiže golove lako kao u Totenhemu ili prošle sezone. Rednap je upitan i najvažnije pitanje:

"Šta se događa sa Bejlom?"

"Kada je otišao u Madrid, plašio sam se da bi mogao da upadne u Kristijanovu senku. Ipak, prošle godine je igrao dobro u ulozi koja mu je bila namenjena. Postigao je neke neverovatne golove... Ipak, ove sezone, bio je kritikovan. Nikada na njegov račun nije izrečeno ovoliko negativnih stvari i nikada nije privlačio veću pažnju. Sve to utiče na njega", smatra Rednap.

Šta bi morao da uradi?

"Mora da pređe preko svega. Mora da bude jak i da veruje da može da preokrene ovu situaciju. Na njemu je da radi naporno, da nauči jezik... U najvećem je klubu na svetu, ako ne i u najvećem. Ovo je svet muškaraca i mora da se sredi"

Da li je Bejl prolazio kroz slične situacije i u Londonu? Jeste i neretko su dugo trajali. Međutim, Rednap je objasnio kako je on pristupao tom problemu.

"Kada god bi se osetio loše i kada je bio malodušan, zagrlio bih ga. Vikao sam ekipi: 'Dodajte loptu Geretu'. To sam radio pred njim. Govorio sam mu još nešto. Pričao sam mu: 'Danas te se plaši svaki protivnički igrač. Kako si veliki igrač'. Ponavljao bih mu to i Geret bi uvek dobro reagovao".

Da li će i Karlo Anćeloti posvetiti toliku pažnju ofanzivcu plaćenom 100 miliona evra? Da li će Real imati strpljenja za njega i pružiti mu sledeće sezone još jednu šansu?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC