• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština FSS 14. aprila, Odbor vodi savez

Odbor za hitna pitanja vodi FSS do izbora. Skupština zakazana za 14. april.

 Skupština FSS 14. aprila, Odbor vodi savez Izvor: MONDO

Dan nakon ostavke Zvezdana Terzića, Izvršni odbor zakazao je za 14. april vanrednu skupštinu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i predložio održavanje sveopštih izbora u fudbalskoj organizaciji.

Do okončanja izbora, za koje je predložen termin održavanja od 15. aprila do 30. juna, FSS će voditi Odbor za hitna pitanja, koji čine četiri potpredsednika saveza - Tomislav Karadžić, Svetolik Kostadinović, Predrag Teofilović i Dragan Đorđević.

Skupština FSS jedina ima mogućnost da raspiše izbore.

Novog predsednika FSS, odnosno kandidate za tu funkciju, predložiće "baza", odnosno opštinski, gradski, regionalni, pokrajinski savezi. Ipak, ne treba sumnjati da će poslednju reč o ovom pitanju imati Odbor za hitna pitanja.

Jedna od odluka saopštenih novinarima, doduše "uvijena u obladnu", jeste da će se ubuduće postaviti kriterijumi za kandidate za obavljanje funkcija u telima Saveza. Karadžić je tu potrebu objasnio "poslednjim dešavanjima u srpskom fudbalu" - odnosno preciznije, hapšenjem direktora svih reprezentativnih selekcija Dragana Džajića i ostavkom predsednika FSS Zvezdana Terzića posle potrage MUP-a za njim.

"Do Skupštine ćemo napraviti profile koji trebalo da važe kao prohodnost u izborima, odnosno da pročitamo biografije, radne i sportske...Da ne ispliva talog koji nam nije potreban", najavio je Karadžić.


Inače, Tomislav Karadžić, jedan od potpredsednika FSS i prvi čovek Parizana, ostao je u Savezu, uprkos najavi da će se povući. Karadžić je, pod pritiskom ostalih potpredsednika, kako su rekli, odlučio da povuče ostavku i da se obaveže da će pomoći u vođenju Saveza u narednih mesec dana.

Novinarima je objašnjeno da u Statutu fudbalske organizacije nije bilo nikakvog pravnog osnova da se Karadžiću dozvoli da se sada povuče, a nije ni mogao. Naime, Odbor za hitna pitanja ne bi ni mogao da privremeno upravlja Savezom da se Karadžić povukao. Odbor mora da radi u stalnom sastavu od četiri potpredsednika (članovi Odbora su predsednik FSS i pet potpredsednika), pa bi povlačenje Karadžića značilo i blokadu Odbora. Još preciznije, savezom ne bi upravljao niko!

"Nisam hteo da budem taj koji će da produbljuje krizu u fudbalskoj organizaciji i zato sam odlučio da povučem ostavku, ali samo u narednih mesec dana. Posle toga, odlazim", rekao je Karadžić.

Jedan od potpredsednika FSS Svetolik Kostadinović pomalo je i prebacio Karadžiću na stavu - sad hoću, sad neću. "Kad se ulazi u kolo, treba dobro da se razmisli i da li se iz tog kola može izaći i kada se iz njega izlazi", bio je slikovit Kostadinović.

Članovi Odbora za hitna pitanja složili su se da je stanje u srpskom fudbalu - nikad gore! Karadžić kaže da je sve manje fudbalskih radnika a sve više odlazaka iz fudbalske organizacije i klubova i da se nada da će vanredni izbori doneti novu nadu srpskom fudbalu, ali pre svega "nove, mlade, kvalitetne ljude".

"Svaka čast iskusnijim i starijima, ali su nam potrebni mladi ljudi. Nadam se kombinaciji mladosti i iskustva u rukovođenju Savezom", rekao je Karadžić.

Na sednici Izvršnog odbora, koja je prethodnila konferenciji za novinare, dvojica članova - Dragiša Kovačević (vlasnik SOS Kanala) i Dobrivoje Tanasijević - Den Tana, nudili su ostavke na članstvu u IO, ali su one odbijene. Ipak, prihvaćena je ostavka Den Tane na mesto predsednika Komisije za međunarodne odnose.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC