• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su Paunovi "orlići" za Svetsko prvenstvo!

Autor mondo.rs

Selektor Veljko Paunović prozvao je igrače koji će nositi dres reprezentacije na Mundijalitu.

Vreme je za put na Novi Zeland!

Naša zemlja imaće predstavnike na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina prvi put od 1987. godine. "Mundijalito" će biti odigran od 30. maja do 20. juna, a reprezentacija Srbije zaigraće u Grupi D.

Ekipa Veljka Paunovića odigraće sve tri utakmice prve faze u gradu Danidinu:

31. maj: Urugvaj - Srbija
3. jun: Srbija - Mali
6. jun: Srbija - Meksiko.

Stručni štab povešće okupljenu ekipu na put u ponedeljak u 20.00 časova, 13. dana pre prvog takmičarskog okršaja sa Urugvajcima. 

Paunović će na Svetsko prvenstvo odvesti sledeće igrače:

GOLMANI: Predrag Rajković (Crvena zvezda), Vanja Milinković Savić (Vojvodina), Filip Manojlović (Crvena zvezda)

ODBRANA: Milan Gajić, Nemanja Antonov (obojica OFK Beograd), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić, Radovan Pankov (obojica Vojvodina), Stefan Milošević (Spartak), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Miladin Stevanović (Partizan).

VEZNI RED: Saša Zdjelar (OFK Beograd), Nemanja Maksimović (Astana), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Sergej Milinković Savić (Genk), Marko Grujić (Crvena zvezda), Filip Janković (Katanija), Andrija Živković (Partizan)

NAPAD: Ivan Šaponjić (Partizan), Staniša Mandić (Čukarički), Stefan Ilić (Spartak)

"Ujedinjeni smo i strastveni od prvog dana. Spremni smo za ovo Svetsko prvenstvo", glasom punim optimizma počeo je selektor Paunović svoje izlaganje pred novinarima.

"Verujem u ove momke i u to da će uspeti da se prikažu u najboljem svetlu", dodao je.

Paunović je pomenuo i igrače koji su bili prisutni na martovskom okupljanju, kao i na prethodnim proverama, ali koji neće biti u avionu. Neki će odsustvovati zbog povrede, neki sopstvenom odlukom.

"Nedostaju povređeni igrači koji zaslužuju da budu ovde. Tu posebno mislim na Veljka Simića (Domžale), Srđana Plavšića (Spartak), Nikolu Karaklajića (Voždovac), Luku Jovića i Mihaila Ristića (Crvena zvezda), Milana Jokića (Voždovac)... Ovo jeste konačan spisak, ali ima još igrača kojima bih poručio da održavaju formu i da ne misle da smo ih zaboravili" rekao je Paunović, uz podsećanje na prošlo leto:

"Tokom Evropskog prvenstva morali smo da napravimo dve promene zbog povreda, tako da moramo da budemo oprezni".

Pod vođstvom mladog selektora, selekcija koju je ove nedelje okupio prošlog leta je izborila kartu za svetsko takmičenje plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Pod imenom "Srbija", naša reprezentacija nikada nije učestvovala na ovako prestižnom takmičenju mladih igrača.

Osnovni cilj je - proći grupu. Selekcije će biti razmeštene u šest grupa po četiri, a plasman će obezbediti po dve najbolje i četiri najuspešnije trećeplasirane.

"Ovo je jedinstvena prilika da se takmičimo na tako velikom turniru i želimo u najboljem svetlu da predstavimo svoju zemlju. Svetsko prvenstvo biće, takođe, prilika da igrači steknu neophodno iskustvo potrebno za seniorski fudbal. Rezultatski gledano, cilj je da prođemo grupu, a ako uspemo da zadržimo jedinstvo koje nas krasi, verujem da možemo do uspešnog rezultata".

Paunović očekuje i podršku navijača.

"U Oklendu, u kojem ćemo biti smešteni kada dođemo, ima dosta Srba koji će nam pružiti podršku. Već smo dogovorili da kada stignemo, posetimo našu crkvu. U Danedinu, u kojem ćemo igrati utakmice, već smo pokrenuli akcije da se deci iz tog mesta podele karte i srpske zastave, tako da ćemo i tamo imati podršku".

"Ovaj turnir doživljavam kao vrhunac karijere i jedva čekam da poče", ne krije uzbuđenje perspektivni trener.

Na poređenje sa zlatnim "Čileancima", U-20 selekcijom Jugoslavije koja je pre 28 godina postala svetski šampion, Paunović odgovara:

"Čileanci su nam uzor, a ne opterećenje. Oni, kao i mi, nisu postavili sebi za cilj osvajanje Svetskog prvenatva, ali su napravili uspeh. Verujem da i mi imamo kvalitet za dobre rezultate. Zadovoljan sam i rasporedom. Prva utakmica protiv Urugvaja pokazaće gde smo i koliko možemo. Verujem da smo spremni za nju", podvukao je selektor.

Orlići, srećno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC