• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mertens dao nadu "klimavom" Napoliju

Autor mondo.rs

Reprezentativac Belgije najzaslužniji što Napoli nije kiksirao protiv ekipe koja je već bila pomirena sa ispadanjem iz Serije A.

Napoli - Ćezena 3:2 (Mertens 19, 57, Gabijadini 21 - Defrel 15, 45+2), Fiorentina - Parma 3:0 (Rodrigez 13, Đilardino 30, Salah 56), u poslednjim utakmicama 36. kola italijanskog prvenstva.

Fiorentina je pobedom praktično obezbedila novi plasman u Ligu Evrope, dok je Napoli zadržao šansu da u poslednja dva kola pretekne Lacio ili Romu i tako se "ugura" makar u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Za tako nešto moraće da igra daleko bolje nego u ponedeljak uveče, jer će mu i rivali biti značajno kvalitetniji - Juventus u Torinu, pa Lacio, u direktnom obračunu na San Paolu.

TABELA: Juventus 83, Roma 67, Lacio 66, Napoli 63, Fiorentina 58, Đenova 56, Sampdorija 54, Inter 52, Torino 51...

Bez suspendovanog trenera Rafe Beniteza i sa Gonzalom Iguainom na klupi za rezerve, Napoli je odigrao još jedan meč sa dosta oscilacija i uveliko otpisanoj Ćezeni omogućio da mu za poluvreme da dva gola.

Učinio je to lepim udarcima sa ivice šesnaesterca Gregoa Defrel, ali je domaćin imao sreću da izuzetno motivisan i raspoložen za igru bude brzonogi Belgijanac Dris Mertens.

On je izjednačio na 1:1 posle delimično izblokiranog centaršuta Kaljehona, zatim asistirao Gabijadiniju za preokret na 2:1, da bi u drugom poluvremenu posle proigravanja Hamšika na petercu postavio konačnih 3:2.

Posle dugog puta u Ukrajinu i ispadanja od Dnjepra u polufinalu Lige Evrope, "napolitanci" pobedi neće gledati u zube, međutim, lakoća kojom primaju golove ne može da ohrabri navijače pred dve odlučujuće utakmice.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC