• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Široki Brijeg ili Olimpik? (ANKETA)

Autor mondo.ba

Prvi od dva meča finala Kupa Bosne i Hercegovine u srijedu na stadionu "Pecara" igraju Široki Brijeg i Olimpik (19 časova). Glasajte u anketi ko će biti osvajač najmasovnijeg bh. takmičenja.

Široki Brijeg pokušaće protiv Olimpika da stigne do trećeg trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine i tako se na vječnoj listi izjednači sa Sarajevom. S druge strane, Olimpik želi prvi trofej u najmasovnijem bh. takmičenju.

Prvi od dva meča finala Kupa BiH biće odigran u srijedu na "Pecari" od 19 časova.

Vicešampion BiH Široki Brijeg izgubio je šansu za šampionsku titulu, tako da će sve snage usmjeriti ka osvajanju pehara u kup takmičenju, trećeg u istoriji, nakon 2007. i 2013. godine.

OSVAJAČI KUPA BIH

2000/01 Željezničar (Sarajevo)
2001/02 Sarajevo
2002/03 Željezničar (Sarajevo)
2003/04 Modriča Maxima
2004/05 Sarajevo
2005/06 Orašje
2006/07 Široki Brijeg
2007/08 Zrinjski (Mostar)
2008/09 Slavija (Istočno Sarajevo)
2009/10 Borac (Banjaluka)
2010/11 Željezničar (Sarajevo)
2011/12 Željezničar (Sarajevo)
2012/13 Široki Brijeg
2013/14 Sarajevo
2014/15 ?

"Olimpik je za nas tradicionalno nezgodan rival. Ove sezone smo u dva navrata igrali neriješeno. Dakle, radi se o izjednačenim ekipama. Prošle sezone eliminisali smo ih u četvrtfinalu Kupa, a sada bi bilo dobro da u prvoj utakmici upišemo bilo kakvu pobjedu, kako bi imali neku zalihu pred revanš meč", istakao je Zvonimir Kožulj, igrač sredine terena Širokog Brijega za "Avaz sport".

Kožulj ističe da Olimpik nije slučajno u finalu Kupa BiH.

"Radi se o iskusnom timu. Ako bih nekoga izdvajao, onda je to Veldin Muharemović. Takođe, njihovu odbranu drže Bojan Regoje i Jadranko Bogičević. I Brazilac Pereira je dobar. Ne smijem zaboraviti i Dalibora Pandžu, opasnog napadača", dodao je vezni igrač Širokobriježana.

Trener najmlađeg sarajevskog premijerligaša Mirza Varešanović kaže da svi u Olimpiku žele prvi domaći trofej, kako bi se odužili predsjedniku Nijazu Graciću, koji posljednjih 10 godina sam "gura" tim sa "Otoke".

"Mislim da imamo kvalitet, snagu i znanje da osvojimo trofej. Naravno, biće teško. Široki Brijeg je kvalitetna ekipa, ali evidentno je da su u krizi. Došli smo do finala i po svaku cijenu želimo pehar. Jednostavno, sve ćemo uraditi da dođemo do cilja. Volio bih da osvojimo trofej, kako zbog samog kluba, igrača, tako i mene. Ali, najviše bih volio da to učinimo zbog predsjednika Gracića, jer on 10 godina sve sam finansira. Ulaže svoja sredstva, vrijeme… Mislim da bi mu ovaj trofej bio nagrada za sva odricanja", rekao je Varešanović i dodao da će "vukovi" tražiti od FSBiH da se revanš meč igra na stadionu "Koševo".

Recite nam, šta vi mislite?

Anketa

Ko će osvojiti Kup BiH?

  • Široki Brijeg

    42.11% (16)

  • Olimpik

    57.89% (22)

Ko će osvojiti Kup BiH?

Rezultati


Prvi finalni meč sudiće Dragan Skakić iz Gradiške, sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem (Travnik) i Davorom Beljom (Mostar).

Sarajevski Željezničar najtrofejnija je ekipa u BiH sa četiri titule. Slijedi Sarajevo sa tri, Široki Brijeg osvojio je dvije, dok su se po jednom radovali Modriča Maksima, Orašje, Zrinjski, Slavija i Borac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC