• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Van Gal popije čašicu više...

Autor mondo.rs

Trener Mančester junajteda u izdanju u kakvom ga retko viđamo. Bio je glavna zvezda večere koju klub organizuje pred kraj svake sezone.

"Da smo pobedili Čelsi bili bismo prvaci!!!", zaurlao je Holanđanin Luj van Gal sa bine tokom večere koju Mančester junajted tradicionalno organizuje krajem sezone.

Bila je to samo jedna od nekoliko emotivnih rečenica koje je trener "crvenih đavola" izgovorio tom prilikom.

"Teško je u nekoliko rečenica sumirati celu sezonu. Imali smo samo 13 bodova iz 10 utakmica na početku, a nalazite se u najvećem klubu na svetu... I ja sam ljudsko biće i imam iskustvo iz drugih klubova. Kad imate takav rezultat niste baš voljeni među navijačima. Došao sam na stadion. Video sam kako moram da se ponašam. Publika mi je aplaudirala i zapitao sam se: 'Kako je moguće da me navijači podržavaju?' Zahvaljujući tome, nastavili smo. Nastavili smo na krilima duha ovog tima i sve zasluge idu igračima", rekao je Van Gal.

Holanđanin je govorio gotovo bez stanke:

"Sa 13. došli smo do trećeg mesta. A onda smo morali da verujemo da možemo da završimo na drugom mestu. Sećam se sastanka sa igračima, kada je Vejn Runi rekao: 'Idemo na drugu poziciju', a ja sam rekao: 'Tooo! Idemooo!' Došla je utakmica sa Arsenalom, bili smo bolji, ali najbolji igrač na terenu je pogrešio i izgubili smo. Morate da se setite da smo potom pobedili šest utakmica u nizu i otišli smo na noge Čelsiju...", rekao je Van Gal.

I nakon što je smirio publiku u sali, nastavio je:

"Ko je bio bolji tim?", upitao je Van Gal. Dobio je odgovor: "Mi!".

"Da, bili smo bolji, ali izgubili smo. Ali, zamislite kada imate 80 odsto poseda lopte, imali smo šanse... Oni su imali samo tri šanse i dobili su. Mi smo mogli da pobedimo i da budemo prvi. Mi smo bili vrlo blizu!!! Ali, znam da se 'skoro' ne broji, ja to kao trener znam. Mogli smo više. Igrači i stručni štab i ceo klub, kao što je Junajted uvek mora da bude najbolji. Zašto? Zato što imamo najbolje navijače na svetu".

Na kraju je imao poruku za navijače u sali:

"Kad sam došao u klub, Rajan Gigs mi je rekao, a on je uvek u pravu, da Junajted ima najbolje navijače. Ali, večeras ste me malo razočarali. Imamo ovde lepu ženu, koja fantastično svira saksofon... Dajte joj veliki aplauz!"



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC