• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vri u Realu: Rafa stiže "95 odsto"!

Autor mondo.rs

Španski i italijanski novinari nižu nagađanja (ka)da će Karlo Anćeloti biti smenjen. Zamena je, očigledno, pronađena.

Kod Florentina Pereza izuzetaka nema. Realova sezona bez trofeja i ove godine koštaće trenera Madriđana posla, pa makar on bio i Karlo Anćeloti, osvajač La Desime.

Kao i svaki put kada "kraljevski klub" smenjuje šefa struke, cela Evropa "bruji" i traži kandidate za upražnjeno mesto. Međutim, sve ozbiljnije spekulacije s tim u vezi svodile su se u poslednjih 12 sati na jedno ime:

Rafael Benitez!

Stranice italijanskog lista Gazeta delo Sport u izdanju za četvrtak otkrivaju već nagovešten povratak Karla Anćelotija u Milan. Italijanski list masnim crvenim slovima piše:

"Benitez u Real, Anćeloti u Milan!"

Istu informaciju iznela je i apeninska TV kuća Skaj Italija, objašnjenjem da je trener Napolija zaustavio pregovore sa Vest Hemom , jer ga je u međuvremenu pozvao Florentino Perez.

Dobro obavešteni novinar Đanluka Di Marcio javio je minule noći da su pregovori dve strane uveliko u toku, kao i da je predsednik Reala planirao da dovede Beniteza još 2009. Navodno, dogovor o dolasku Španca na "Bernabeu" mogao bi da bude postignut već u četvrtak.

O Anćelotiju je manje pisano. Njegova sudbina u Madridu očigledno je određena eliminacijom od Juventusa u polufinalu Lige šampiona i nije preciziran samo dan kada će mu biti uručen otkaz.

Prema saznanjima nekoliko medija u dve zemlje, Italijan će napustiti Real u nedelju, najkasnije u ponedeljak.

Španski radio "Kadena Kop" takođe je potvrdio da je rastanak sa Italijanom neminovan, a saradnicima "As"-a rečeno je da je, u procentima, Benitez 95 odsto novi trener Reala.

Dakle, s obzirom na sve izneseno, prilično je jasno da postoji ogromna verovatnoća da će se Rafa Benitez (55) vratiti u svoj matični klub, u kojem je počeo i igračku i trenersku karijeru.

Kao fudbaler, nosio je dres Real Kastilje ('B' tima kraljevskog kluba) od 1974. do 1981. U istom timu počeo je da radi i kao trener, 1993. i zadržao se dve sezone, kada je produžio u Valjadolid (1995-96).

Zatim je vodio Osasunu (1996), Ekstremaduru (1997-99), Tenerife (2000-2001), pa Valensiju (2001-2004), kojoj je doneo dve titule i trofej UEFA kupa. Potom je prešao u Liverpul, sa kojim je postao šampion Evrope 2005. Bio je to sjajan period kluba sa Enfilda. Samo je titula nedostaja.

Posle Liverpula, Benitez je bez uspeha vodio (Murinjov) Inter 2010, pa bio privremeni menadžer Čelsija u sezoni 2012/13, u kojoj su "plavci" golom Branislava Ivanovića osvojili Ligu Evrope.

U Napulj, gde i sada živi i radi na klupi Napolija, doselio se 2013. i osvojio Kup Italije. Pre šest dana, eliminisan je od Dnjepra u polufinalu Lige Evrope.

Real će završiti takmičarsku 2014/2015 utakmicom protiv Hetafea, u subotu od 20.30.

A, onda - promene.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC