• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mutu: Nemam da platim Čelsiju 17 miliona

"Iskreno, mislim da samo četiri, pet fudbalera na svijetu ima tu sumu na raspolaganju", kaže rumunski fudbaler, kojeg Čelsi tereti za nanijetu štetu.

 Mutu: Nemam da platim Čelsiju 17 miliona Izvor: MONDO

Adrijanu Mutuu naloženo je da plati 17 miliona evra kompenzacije Čelsiju zbog štete koju je klubu nanio prije nekoliko sezona. Šteta je prouzrokovana Rumunovim pozitivnim testom na kokain, a kasnije i raskidom ugovora sa londonskim klubom.

Kada mu je suspenzija prošla, Mutu je potpisao za Juventus, a potom prešao u Fiorentinu - drugim riječima, nastavio je uspješnu karijeru ne osvrćući se previše na ono što se dogodilo, ali Čelsi mu to nije zaboravio i poslije nekoliko suđenja pred arbitražnim komisijama, Rumunu je u 32-godini naloženo da plati 17 miliona evra odštete.

"Nemam 17 miliona evra i iskreno vjerujem da samo četiri ili pet fudbalera na svijetu ima taj novac na raspolaganju", izjavio je Mutu, koji se nalazi na pripremama rumunske reprezentacije za meč sa Francuskom u Parizu, 5. septembra.

"Svačija pomoć mi je prijeko potrebna, ali nemam namjeru da organizujem fondove i sakupljam novac. Čak i na meču protiv Palerma, navijači Fiorentine poručili su mi da u svemu nisam sam i da me neće ostaviti u ovoj bici", dodao je napadač Viole, koji čak razmišlja da prekine karijeru i tako pokuša da izbjegne obavezu da plati Čelsiju odštetu, jer Englezi po svemu sudeći mogu da traže samo njegovu suspenziju ako izmiri dug.

Mutu će se truditi da u narednom periodu razmišlja o fudbalu.

"Trenutno razmišljam samo o nacionalnom timu i našoj posljednjoj šansi da odemo na Mondijal", rekao je Mutu, prije meča sa Francuzima, koji bi mogao da odredi i sudbinu srpskoj reprezentaciji do kraja kvalifikacija.

Ipak, nekoliko sati poslije ove izjave, Mutu je povrijedio butni mišić na treningu i prema posljednjim najavama neće igrati protiv "pijetlova".

Ukoliko Francuzi ne pobijede Rumune, "orlovima" se smiješi direktan plasman u Južnu Afriku.

Dok pokušava da se oporavi od povrede, Mutua je sačekala dobra vijest. Udruženje profesionalnih fudbalera Italije (AIC) objavilo je proglas u kojem kaže da će pomoći Mutuu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC