• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao dogovor o "nenapadanju" FSV i FSS

Autor mondo.rs

Dan posle "brisanja" Tomislava Karadžića sa liste delegata Skupštine FSS, beogradska štampa objavila jesenas potpisani sporazum matičnog i regionalnog saveza, kojim su se obavezali na harmoničnu saradnju.

 Pao dogovor o "nenapadanju" FSV i FSS Izvor: Goran Sivački - MONDO

Izvor: Goran Sivački - MONDO

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić i predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine I(FSV) Dragan Simović potpisali su krajem novembra dogovor o saradnji i razumevanju te dve organizacije.

Jučerašnjim (petak) sledom događaja, kojima je prvi čovek srpskog fudbala ostao bez podrške "severa", sasvim je jasno da taj dogovor više ne važi.

"Sportski žurnal" otkrio je u subotu sve detalje jesenjeg dogovora, čije tačke prenosimo u celosti:

"Elementi dogovora:

1. FSV maksimalno podržava rukovodstvo FSS do kraja mandata 2016. godine.

2. Nisam došao da pravim podele u FSV. Potreban nam je svaki fudbalski radnik koji je posvećen fudbalu i da od danas zabranjujem reči "mi i vi".

3. Maksimalna saradnja sa FSS u tom smislu. Delegati i predstavnici FSV koji su sada u organima FSS neće biti menjani, niti će FSV pokretati iili zagovarati destrukciju ili opstrukciju prema FSS.

4. Nikakve nove izbore u FSS i FSV nećemo tražiti.

5. Sprovešćemo izmene Statuta na sledećoj sednici i za to formirati komisiju u sastavu 1. Rnić Marijan, 2. Beljin Staniša, 3. Drača Goran.

Potpisnici: Tomislav Karadžić, Marijan Rnić i Dragan Simović"

Uprkos citiranom dogovoru, FSV razrešio je u petak svoje dojučerašnje delegate u Skupštini FSS Tomislava Karadžića, Đorđa Žutića, Marjana Rnića i Slavka Tuvedžića, obrazlažući tu odluku stavom da "postoje mimoilaženja u stavovima i da nisu mogli da nastave zajednički rad".

Sa druge strane, iako je Izvršni odbor FSV prošle nedelje stao uz Karadžića i odbacio mogućnost održavanja prevremenih izbora na svim nivoima, ove nedelje je promenjen i sastav tog tela, uz obrazloženje da nisu svi članovi IO FSV radili u skladu sa dogovorima i zvaničnim stavovima FSV.

Jedan od smenjenih članova tog tela Slavko Tuvedžić imao je poruku za dojučerašnje saradnike:

"Sve je urađeno mimo Statuta, čujem i da je kvorum 'nategnut', da bi se realizovao raniji scenario, a znam i da ima pritisaka. Spominju se tu i familije zaposlenih u savezu i samo ih molim da se ne igraju vatrom", rekao je on u razgovoru za "Žurnal".

Marjan Rnić je prošle nedelje u ime IO FSV poručio da taj savez nije za smene u FSS. I on je smenjen.

"Pozvao me je (Dragan Simović) telefonom u četvrtak uveče i saopštio tu odluku. Ima pravo na promene u IO, ali pitanje je samo da li je sve urađeno po propisu. Zna se dobro kako se zakazuju sastanci Izvršnog odbora, kad se šalju pozivi, utvrđuje dnevni red... Da ne govorim da bi bio red da sam pozvan, ipak sam bio na funkciji potpredsednika", rekao je on.

Rniću je nejasno zašto su smene izvršene pred poslednje kolo Jelen Superlige.

"Ne znam motiv, ali sporno je zašto se žurilo, baš pred poslednje kolo Superlige, kad je sve moglo da se sačeka, recimo, do ponedeljka. Šta smo to nas četvorica uradili da je moralo da se hitno reaguje i odlučuje o smenama? Čekam da dobijem zapisnik, imam saznanja i da je kvorum bio diskutabilan, da li je 11 članova IO od 21 dovoljno da se razgovara i odlučuje o ovako krupnim pitanjima", dodao je Rnić.

FSS najavio je da će reagovati na odluku FSV kada je dobije u zvaničnoj, pisanoj formi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC