• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morerira: U Partizanu i kao funkcioner!

Moreira spreman i da poslije igračke karijere ostane u Partizanu. Novi ljubimac Partizanovog juga ponosan zbog priznanja "Dragan Mance".

 Morerira: U Partizanu i kao funkcioner! Izvor: MONDO

Navijači Partizana dugo su čekali da neko ponovo toliko osvoji njihova srca kao što je to bio slučaj sa Milošem Milutinovićem, Mocom Vukotićem, Čavom Dimitrijevićem, Draganom Manceom...

Srpski klubovi su u takvoj poziciji da moraju da prodaju najtalentovanije igrače, a osim toga što opada kvalitet fudbala u Srbiji, ni navijači nemaju za koga da se "vežu".

Ali, da paradoks bude veći, upravo je jedan inostrani fudbaler "kupio" navijače Partizana za cio život.

Portugalac Almami Moreira veliki je majstor sa "bubamarom", ali nije samo zbog toga postao, može se reći, legenda Partizanovog juga.

Njegov gest kada mu je nedavno umrla majka, a on odlučio da ostane sa ekipom i pokuša da uđe u Ligu šampiona ušao je u anale kluba iz Humske ulice. Grobarima je to bilo i više nego dovoljno odluče: "Da, taj čovjek zaslužuje počasti".

Na prvenstvenoj utakmici proteklog vikenda, Grobari su mu uručili novoustanovljeno priznanje - "Dragan Mance - legenda juga". Nikada Grobari nisu toliko nekoga voljeli kao Mancea, koji je poginuo upravo na današnji dan (3. septembar 1985. godine), prije 24 godine.

Portugalac je svojim odnosom prema klubu i dresu koji nosi, smatraju Grobari, zaslužio priznanje koje nosi ime najvećeg ljubimca. Simbolično, Moreira je priznanje primio iz ruku brata Dragana Mancea, Gorana, a u naručju je držao svog sina Dijega, koji se ne tako davno borio za život.

Šta na sve kaže Moreira?

"Izuzetno mi je drago što sam dobio priznanje, pogotovo što sam prvi kome je ta čast pripala. Rekli su mi da je Dragan Mance bio legenda kluba, izvanredan napadač, ali i sjajna osoba, što ovo priznanje čini još dražim", rekao je Portugalac, i zaključio: "Srećan sam u Partizanu".

U njegovoj igri se vidi da fudbal nije samo posao. "Ljudi sve vide, bilo da ste u Belgiji ili u Srbiji. Drago mi je ako prepoznaju da mi je stalo do nekog kluba, a za Partizan sam se baš vezao. Toliko mi je lijepo da je Partizan praktično moj život!".

Moreira često gleda u budućnost. Takav je i na terenu, anticipira događaje, kretanje protivnika. Nije isključeno da ostane u Partizanu i to kada ne bude više nosio kopačke.

"Da li mogu sebe da zamislim u ulozi funkcionera? Da, zašto da ne. Jednog dana ću sigurno biti na usluzi Partizanu, ako to klub bude od mene tražio. Fudbal nije samo da se izađe na teren i da se odradi posao, već nešto mnogo više, a ja u tome uživam. Sada igram, a šta će se kasnije dešavati niko ne može da predvidi", rekao je Moreira "Sportskom žurnalu".

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC