• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spahić: Sve je u našim rukama

Defanzivac Monpeljea Emir Spahić smatra da je reprezentacija BiH kvalitetetnija od Jermenije i da će u Jerevanu učiniti sve da osvoji tri boda.

 Spahić: Sve je u našim rukama Izvor: MONDO

"Ako budemo pravi i 100 posto koncentrisani, kako se očekuje, problema ne bi trebalo biti. Najviše zavisi od nas. Imamo kvalitet i moram ga dokazati na terenu", rekao je kapiten reprezentacije BiH za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, glavni problem za izabranike Miroslava Blaževića predstavlja pritisak i imperativ pobjede.

"Treba igrati slobodno i zaboraviti na sve, osim na ono što se događa na terenu. Ako treba za pobjedu da svi dobijemo drugi žuti karton, dobićemo. Samo da pobijedimo, pa ćemo se krpiti protiv Turske. Znamo koliko smo blizu i koliko nam svaki bod znači. Zato uvijek moramo igrati maksimalno i davati sve od sebe".

Kako se približava meč s Jermenijom u subotu, povećava se i pritisak.

"Pomalo se stvara pritisak. Osjećamo ga svi. Što se utakmica bude više približavala, biće sve veći. Svi smo profesionalci s iskustvom i znamo se nositi s time. Svjesni smo da imamo imperativ pobjede u Jerevanu i očekujem da ćemo se vratiti s tri boda", podvukao je Spahić, koji je nedavno bio zaražen virusom H1N1.

"Srećom, nije bilo ništa ozbiljno. Čak nisam imao ni povišenu temperaturu. Brzo je prošlo i to je najvažnije. Tu sam i spreman sam da igram. Nema nikakvih posljedica".

BiH bi sa četiri osvojena boda iz mečeva sa Jermenijom i Turskom (srijeda 9. septembar), izborila baraž za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

Ćirin tim je u trening meču u srijedu nadigrao Famos rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Zlatan Muslimović i Miralem Pjanić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC