• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako se po jutru... "Orlići" dobili Amere!

Autor mondo.rs

Lepe vesti stižu sa Novog Zelanda, gde je naša reprezentacija odradila generalku pred start Mundijalita.

Dobre vesti sa druge strane planete!

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina pobedila je danas selekciju SAD sa 1:0 u poslednjoj proveri pred početak Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Strelac jedinog gola bio je štoper Totenhema Miloš Veljković u 65. minutu, posle asistencije Andrije Živkovića.

...
Izvor: YouTube


Izabranici selektora Veljka Paunovića mogli su ubedljivije da trijumfuju, pošto su propustili nekoliko odličnih prilika preko Miloševića, Maksimovića, Gaćinovića i Živkovića, dok su Amerikanci uspeli samo jednom da zaprete srpskom golu.

Provera "orlića" i "jenkija" odigrana je bez prisustva publike, u strogo zatvorenom ambijentu, pre svega na insistiranje Amerikanaca, a da je na tribinama bilo navijača oni bi svakako mnogo više uživali u potezima srpskih mladića. Naš tim dominirao je tokom svih 90 minuta, stvarao prilike, kontrolisao igru, delovao kompaktnije i sasvim zasluženo minimalno slavio, mada je pobeda lako mogla da bude i ubedljivija.

Amerikanci su se pokazali, baš kako se i očekivalo, kao veoma tvrd orah, fizički snažni, uporni i borbeni, ali su ovog puta naleteli na kvalitetnijeg i raspoloženijeg protivnika.

Rival je prvi, a ispostavilo se kasnije i jedini put, ozbiljnije zapretio u desetom minutu, kada je Peri-Akosta šutirao preko gola i nakon toga srpski defanzivci jednostavno su zaključali bravu ispred našeg gola, gde jednostavno nije bilo prolaza pored odličnih Veljkovića, Babića i Jovanovića.

"Orlići" su u 26.minutu mogli da povedu, kada je sjajno centrirao Milan Gajić, a na drugoj stativi odličnoje šutirao Milošević. Lopta je pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa, odbila se u polje, pa su Amerikanci otklonili opasnost. Ponovo je Gajić bio u ulozi asistenta u 39. minutu, a neprecizan je u završnici bio kapiten Nemanja Maksimović, kao i uvek jedan od najborbenijih na terenu.

Šut je u samoj završnici prvog poluvremena okušao i Sergej Milinković-Savić, ali ni njegov udarac nije pronašao put do mreže pa se na odmor otišlo bez golova.

U pauzi je naš selektor odmah izvršio četiri izmene i "orlići" su još više pojačali ritam, ali se odmah po nastavku utakmice iz neba stuštila prava provala oblaka koja je čak u jednom trenutku pretila da dovede u pitanje kraj utakmice. Nevreme je trajalo petnaestak minuta, međutim Srbija ni u tom periodu nije posustajala, naši igrači jurišali su sa svih strana, rešeni da materijalizuju kvalitetnu igru u polju.

Pre vodećeg gola, vredelo je zabeležiti i dobar šut Nemanje Maksimovića sa distance, siguran je bio golman Zek Stefen, a u 53.minutu viđena je jedna od najlepših akcija koju je započeo Grujić, nastavio Antonov, a završio Mijat Gaćinović udarcem pored gola. U tom periodu igre naš tim je u potpunosti dominirao, trio defanzivaca delovao je veoma ubedljivo i sigurno, vezni red je nosio sjajni Saša Zdjelar, a razigrao se i Nemanja Antonov, dobrim prodorima po levoj strani. Iako umoran od dalekog puta i naknadnog dolaska na Novi Zeland, lucidni Andrija Živković je odmah po ulasku na teren doneo onu neophodnu prevagu i odmah pokazao koliki je njegov značaj za tim.

U 65.minutu efektno je izveo slobodan udarac na prvu stativu, a Miloš Veljković je sjajno reagovao za pobedonosni pogodak na utakmici. Bila je to zaslužena nagrada za mladog štopera, koji je bio jedan od najboljih igrača u našem timu i najavio dobre partije na Prvenstvu sveta.

Andrija Živković je u 70. minutu propustio priliku da se i sam upiše u strelce, bila je to za njega idealna pozicija iskosa sa desne strane, nedostajali su santimetri da lopta završi u mreži, ali naš napadač kao da je golove ostavio za mečeve u grupi. Do kraja susreta igrali se tvrdo i borbeno, "orlići" su mudro čuvali loptu, ali se nisu štedeli ni u duelima, pokazavši Amerikancima svu svoju snagu.

Pobeda je potpuno zasluženo pripala našem timu koji je tako napravio kvalitetnu uvertiru za ono što ih uskoro očekuje u mečevima grupe D u Dunedinu protiv Urugvaja, Malija i Meksija.

"Provera je u potpunosti uspela, baš nam je trebao ovakav rival - tvrd, kvalitetan i borben. Pokazali smo visok nivo protiv Amerikanaca, dobru formu i za trud smo nagradeni pobedom protiv jedne nacije koja iz godine u godinu ozbiljno napreduje. Od ovog trenutka smo u potpunosti fokusirani na početak šampionata i ne smemo da dozvolimo da nas dobre igre opiju. Tražim punu koncentraciju, maksimalnu fokusiranost jer tek nas čeka veliki posao", rekao je Paunović.

Srbija prvi meč na turniru igraće 31. maja protiv "Urusa" od 16 sati po lokalnom vremenu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC